Sök

Miljö- och hälsoskyddsinspektör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen söker en miljö- och hälsoskyddsinspektör. Vi arbetar primärt med myndighetstillsyn utifrån miljö- och livsmedelslagstiftning. Vi har idag 30 heltidstjänster.


Arbetsuppgifter

Vi har idag 19 personer som arbetar med tillsyn enligt miljöbalken. Tjänsterna är inte specificerade inom särskilda ämnesområden. Vi försöker optimera innehållet i arbetsuppgifter efter intresse, kompetens och förvaltningens behov. Just nu söker vi någon som ser tillsyn inom avlopp, hälsoskydd och övrigt miljöskydd som extra intressant. Vi gör gemensamt en fördelning i samband med tillsynsplanering där vi försöker skapa en attraktiv variation i arbetsuppgifter och optimera de olika aspekterna där förvaltningens gemensamma behov dock har företräde.

Kvalifikationer

Vi behöver positiva och utåtriktade personer med miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Fördjupad kunskap och erfarenhet av myndighetsarbete inom området är meriterande. Goda datakunskaper ser vi också som en fördel. Vi arbetar med ärendehanteringssystemet ECOS 2. Eftersom arbetet på en myndighet ställer speciella krav värderas dina personliga egenskaper mycket högt. Du bör också vara intresserad av att arbeta i grupp. Du är därför serviceinriktad och sätter gruppen före jaget. Men arbetsglädje, flexibilitet och lätt till skratt är nog så viktigt. Tror du att du kan komma i närheten av ovanstående så kommer vi att tro på dig. Vi har ambitionen att tro och lita på samt stötta varandra vilket även utgör grunden för hur verksamheten bedrivs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Fackliga företrädare nås via Varberg direkt, Varberg direkt 0340-880 00. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-12-04

Referensnummer: A1174688


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anders Bergh , Miljö- och hälsoskyddschef

Telefon: 0340-88265

Mobiltelefon: 070-528 87 96


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter