Sök

Enhetschef i chefspool vid Socialförvaltningen, Varbergs kommun


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Tjänsten som enhetschef i chefspool finns inom socialförvaltningen och då främst inom äldreomsorg, LSS och hälso- och sjukvård. Chefspoolen är en nyinrättad enhet.


Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst som enhetschef i vår nyinrättade chefspool. Tjänsten innebär att du antingen under en kortare period gå in som tillförordnad chef vid en tillfällig vakans eller stöttar ordinarie enhetschef vid arbetsanhopning under en begränsad period. Som enhetschef i chefspoolen kommer du att arbeta inom äldreomsorg, LSS samt hälso- och sjukvård. Ditt uppdrag är att säkerställa att verksamheten vid aktuell enhet utförs med rätt kvalitet och effektivitet. Som enhetschef har du ansvar för resultat, ekonomi, arbetsmiljö och personal inom den enhet du ansvarar för. Du är en del av ledningsteamet på den avdelning du verkar och medverkar i de möten och samarbeten som sker vid förvaltningen. Du kommer att arbeta nära en kollega i motsvarande funktion.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du har tidigare chefserfarenhet om minst 3 år och en akademisk högskoleutbildning relevant för uppdraget. Som enhetschef i chefspoolen ska du snabbt kunna komma in i verksamheten och upprätthålla dina ansvarsområden under en begränsad tid. Det är meriterande om du har chefserfarenhet inom vård- och omsorgssektorn och/eller hälso- och sjukvårdssektorn. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och en förmåga att skapa goda relationer. Arbetet kräver god förmåga att ta egna initiativ, arbeta självständigt och med stor flexibilitet. För att lyckas i rollen bör du vara engagerande, prestigelös och besitta en stor förmåga att ta ansvar för både den specifika enheten och förvaltningen i stort. Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-16

Referensnummer: Enhetschef i chefspool vid Socialförvaltningen


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Alström, Avdelningschef Varbergs Omsorg

Telefon: 076-607 68 24


Kristin Ahne, Verksamhetschef Socialförvaltningen

Telefon: 073-339 07 62


Pär Claesson, Verksamhetschef Varbergs Omsorg

Telefon: 073-387 61 36


Fackliga kontaktpersoner

Andreas Ålenius Täckholm Tel: 072-1516142


Vision Tel: 072-358 03 90


Karolina Edvardson Tel: 0340-888 72


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter