Sök

Administrativ handläggare skola/förskola, Ankarskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Ankarskolan är en modernt utrustad F-9-skola som är belägen i Träslövsläge, sydväst om centralorten Varberg med närhet till hav och natur. I skolans luftiga och fräscha lokaler går det cirka 550 elever. Ankarskolan har erfaren och utbildad personal som är engagerande i sitt arbete och brinner för skolutveckling. Tillsammans med eleverna arbetar vi på skolan med att stärka den inre motivationen och ett med åldern ökat ansvarstagande. I vår utvecklingsplan finns en ambition att möta framtiden genom fortsatt undervisningsutveckling för att nå vår vision; Ankarskolan är en skola där alla elever får möjlighet att utveckla sin självkänsla, finna sin inre motivation och lära sig ansvarstagande för det egna lärandet och sina egna handlingar. Alla elever erbjuds en likvärdig utbildning med god kvalitet i en stimulerande och trygg miljö.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad och kvalificerad administrativ handläggare, med placering på Ankarskolan med arbete mot Ankarskolan och Spannarps skola. Du är verksamhetens ansikte utåt och fungerar som supportfunktion i samtliga administrativa system, gentemot såväl personal som vårdnadshavare och vi vill att du delar vår ambition om att ligga i framkant och verkar för att vara en naturlig del i det gemensamma arbetet för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att utgöra en viktig servicefunktion och arbeta med det administrativa stödet på skolan i nära samarbete med rektor och övrig personal. Du kommer att arbeta med skol- och förskoleadministration, betygsadministration, administration av lärarnas IT-stöd, schemaläggning, personaladministrativa arbetsuppgifter, registrering och underhåll av uppgifter i personalsystemet, löneadministration, bokning/beställning av vikarier, ekonomi och fakturahantering. I arbetet ingår även post- och dokumenthantering samt övrigt förekommande expeditionsarbete. Du förväntas bl.a. kunna ta fram kvalificerat och lämpligt underlag för rektors analys och beslut, göra presentationer, ta fram statistik och enkätresultat. Det handlar också om återkommande översyn och uppdatering av rutiner och riktlinjer. Arbetsuppgifterna är av skiftande komplexitet/svårighetsgrad, vilket betyder att du kan förvänta dig att arbeta både med betydande utmaningar och med enkla rutinärenden såsom korrespondens, bokningar och samtal. Du kommer tillsammans med övriga administratörskollegor inom Förskole- och grundskoleförvaltningen att delta i ett gemensamt utvecklingsarbete kring våra administrativa rutiner och processer, i syfte att skapa ett effektivt och kvalitetssäkert verksamhetsstöd. Tjänsten som administrativ handläggare ligger på 100%.

Kvalifikationer

Eftergymnasial examen inom personal och löneadministration. Gärna skicklig användare av Officepaketet. Du ska ha mycket god förmåga att arbeta med verksamhetsstödjande IT-system inom löne-, personal-, faktura- och elevhantering samt kunna formulera dig enkelt, klart och korrekt i skrift och tal. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändringar och förbättringar samt vågar utmana till utveckling och enkelhet utifrån uppkomna behov och krav. I ditt arbete utgår du från helheten, har god planeringsförmåga och optimerar din vardag för att ha god framförhållning och klarar av att hantera många uppgifter samtidigt. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och strävar efter att vara tillgänglig och ge respons inom rimlig tid, ansvar för att tillhandahålla relevant dokumentation samt att hålla denna uppdaterad. Du tar ett ansvar för gemensamma arbetsuppgifter och utmaningar och har högt ställda mål på ditt eget arbete. Du är en god organisatör och är noggrann i ditt arbete. Önskvärt är att du har en mångårig vana av administrativt arbete. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-24

Referensnummer: A1083494


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-04-01

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Charlotta Hannerfors, Rektor

Telefon: 0733-90 56 38


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter