Sök

Vikarierande psykiatrihandläggare till Uppdragsavdelningen


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 5 000 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialnämndens ansvar omfattar omsorg om äldre och funktionsnedsatta samt individ- och familjeomsorg. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 160 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter. Vår enhet består av en utvecklingsledare, 4 psykiatrihandläggare, 10 LSS handläggare (fördelat på barn, vuxen och boende) samt en boendehandläggare och en administratör för sociala kontrakt. Förvaltningen kommer under hösten 2022 genomgå en omorganisation vilket medför förändringar jämfört med nuvarande organisering.


Arbetsuppgifter

Vi söker en handläggare som ska arbeta med utredning och uppföljning av insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och viss handläggning enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Arbetet som handläggare hos oss innebär att du ska utreda behov och fatta beslut om bistånd och insatser till personer med psykiska funktionsnedsättningar samt personer med samsjuklighet. Arbetet innefattar utredning och uppföljning av bistånd enligt SoL och insatser enligt LSS för vuxna personer som bor i egna bostäder. Utöver myndighetsutövningen är samverkan både internt och externt en viktig del i arbetet. Du kommer att arbeta nära kunder och utförarverksamhet samt vara med och utforma individuella lösningar för de personer som har de största behoven. Du kommer att arbeta självständigt i ett litet team med eget ansvarsområde men tillhör en grupp av handläggare som fungerar som ett större team och tar hjälp av varandra vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Du är lojal, arbetar strukturerat och har lätt för att samarbeta med andra. Vi söker dig som har socionomexamen, examen från högskolans sociala omsorgsprogram eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Erfarenhet av målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning, arbetsmetoden IBIC samt kunskaper i verksamhetssystemet lifecare är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken bemötande, god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Körkort krävs. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning krävs. Det är viktigt att du är bekväm med att arbeta i en organisation med förändringar som en naturlig del.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Sedan 2015 är Varbergs kommun en rökfri arbetsplats.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-06

Referensnummer: A1137696


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Kärrengård, Enhetschef

Mobiltelefon: 070-252 68 30


Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbundet SSR Tel: 0340-88 000


Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter