varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Stödpedagog


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vill du vara med och starta upp ett nytt LSS boende (Lagen om stöd o service till vissa funktionshindrade)? Vi söker nu en stödpedagog till det nya LSS-boendet Strängvägen i Veddige som kommer att öppna under senare delen av hösten 2021. Boendet kommer att ha inriktning mot kommunikation.


Arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du samarbeta med övriga kollegor, ha en aktiv roll i arbetet med utvecklingen av gemensamma metoder, arbetssätt och rutiner på enheten. Tillsammans med enhetschef ansvarar du för processen kring social dokumentation, genomförandeplaner och metodbeskrivningar. I uppdraget ingår även handledning av dina kollegor. I arbetsuppgifterna ingår också omvårdnadsarbete och läkemedelshantering efter delegering. Du kommer även att ingå i ett nätverk med andra stödpedagoger inom hela verksamhetsområdet. Du får i detta nätverk vägledning av verksamhetens metodutvecklare. Arbetstider: dag, kväll, helg

Kvalifikationer

Som stödpedagog söker vi dig som har kompetens med minst 200 YH-poäng, 60 hp eller det som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av, och intresse för arbetsuppgifter som innebär att ha en framträdande roll i arbetsgruppen samt stödja implementering av metoder. Kunskap i teckenkommunikation och- eller alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) är meriterande. Du har lätt för att utrycka dig i tal och skrift och har god kunskap om social dokumentation. Du har även lätt för att dela med dig av din kunskap och vara ett stöd till kollegor. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Körkort erfordras.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-24

Referensnummer: Varbergs Omsorg 30/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträdesdatum: 2021-10-18

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Martina Skantz Helgesson, Enhetschef

Telefon: 072-1571265


Fackliga kontaktpersoner

kommunal Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter