varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Mätningsingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som mätningsingenjör kommer du att tillhöra avdelningen geografisk information på stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även bygglov, kvalitet- och utveckling, planavdelning och kommunalt lantmäteri. Du kan läsa mer på varberg.se. Avdelningen geografisk information ansvarar för att samla in, förvalta och utveckla geodata och GIS inom Varbergs kommun. Avdelningen har en drönarverksamhet samt spännande satsningar inom 3D och visualisering. Inom mätområdet ökar laserskanning och maskinstyrning men även traditionell mätning och drönare är viktigt för insamling. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav nio i mätgruppen. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med tekniknytta i fokus.


Arbetsuppgifter

I din roll som mätningsingenjör kommer du främst att arbeta med mätning för nybyggnadskartor, projektering och för att uppdatera Baskartan men även med kartproduktion och drönarflygning. • Traditionell mätning via totalstation och GNSS men även skanning och maskinstyrning förekommer. • Kartproduktion av förenklade nybyggnadskartor. • Drönarflygning för produktion av ortofoton, stereomodeller och för projektering. För mätuppdragen arbetar vi med moderna mätinstrument från Trimble, där laserskanning är en del, och med våra 4 drönare. För inleverans av mätresultat och kartproduktion använder vi myCarta Vi utvecklar och förbättrar våra arbetsmetoder hela tiden och vill att du bidrar aktivt. Du kommer också medverka i kommunens digitaliseringsresa där vår uppgift är att se över arbetssätt, teknik och geodata kopplat till samhällsbyggnadsprocessen och ett växande Varberg.

Kvalifikationer

Du som söker ska helst ha arbetat några år inom yrkesområdet och i grunden vara utbildad mätningsingenjör eller ha annan motsvarande utbildning eller erfarenhet. B-körkort är ett krav. Du måste ha goda kunskaper inom mätningsteknik och vana att förädla din mätdata genom att uppdatera Baskartan. Därmed behöver du kunna något karthanteringssystem, exempelvis myCarta. Det är meriterande med drönarflygningskompetens. Meriterande är även kunskap och erfarenhet från arbete med TBC, SBG GEO, AgiSoft, AutoCAD och ESPA. Ytterligare merit är om du kan uppdatera gränser det vill säga har behörighet till Lantmäteriets registerkarta. Du ska kunna använda dig av Office-paketet och kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Du har ett problemlösande förhållningssätt i ditt arbete och till olika situationer som uppstår. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat med eventuell möjligheten till tillsvidareanställning. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-01-20

Referensnummer: A993950


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-05-15

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef

Telefon: 070-630 49 05


Fackliga kontaktpersoner

Linnea Enochsson Tel: 0340-69 91 38


Dag Gunnarsson Tel: 0340-88176


Martin Rimby Tel: 072-9632772


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter