varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Lokalstrateg och Enhetschef vaktmästeri, Förskole- och grundskoleförv.


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola. Antalet anställda är drygt 2 400 och budgetomslutningen för 2021 är cirka 1 400 mnkr.


Arbetsuppgifter

Förskole och grundskoleförvaltningen söker nu en engagerad lokalstrateg och ledare som delar vår ambition att ligga i framkant och som deltar i det gemensamma arbetet för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Som enhetschef för vaktmästeri kommer du leda cirka 18 kompetenta medarbetare. Du kommer arbeta i nära samarbete med rektorer och serviceförvaltningen, som är vår hyresvärd. Som lokalstrateg kommer du samarbeta med andra förvaltningar i det kontinuerliga lokalförsörjningsarbetet. Du kommer ansvara för stöd till samtliga enheter inom förskola och grundskola genom att vidareutveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet och arbetet med den fysiska arbetsmiljön på respektive arbetsplats. En viktig del är att arbeta för ett likvärdigt stöd till samtliga enheter och skapa en tydlighet i organisationen. Vad gäller arbetet med den fysiska arbetsmiljön kommer du årligen ansvara för att upprätta en arbetsmiljöplan. I uppdraget ingår även att vara ett stöd åt verksamhetscheferna i att samordna arbetet inom säkerhet, såsom systematiskt brandskyddsarbete, nödvattenplan, krishanteringsfrågor och risk- och säkerhetsanalys. Vidare kommer du vara förvaltningens representant i risk- och säkerhetsgruppen på Räddningstjänsten samt i kommunens och förvaltningens samordningsstab. Inom ditt arbetsområde ingår vårt arbete med lokalförsörjning. Du arbetar i team tillsammans med andra lokalstrateger, vilket innebär årligen upprättad lokalrevision tillsammans med framtagande av behovsanalyser samt samordning av inköp av inventarier. Fokus kommer ligga på verksamhetsnära arbetsuppgifter av lokalstrategisk karaktär. Som enhetschef kommer du att ha personal- och budgetansvar och rapportera direkt till avdelningschefen för ekonomi och lokaler på förvaltningen. Tjänsten är fördelad - lokalstrateg 50% och enhetschef 50%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och/eller flera års erfarenhet av liknande arbete. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du utgår från helheten och har förmågan att fokusera på väsentligheter för att utveckla arbetet. Som person är du driven, engagerad, nyfiken och initiativrik. Vi värdesätter att du är serviceinriktad, förändringsbenägen och kreativ. Du har goda kunskaper avseende systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av arbete med uppföljning och utveckling av fysisk arbetsmiljö. Arbetet förutsätter mycket goda ledaregenskaper och ett starkt engagemang för att utveckla en service som ger rektorer förutsättningar att fokusera på det pedagogiska ledarskapet. Som person är du flexibel, noggrann och ansvarstagande. Du har mycket god organisationsförmåga och har ett strukturerat arbetssätt, god prioriteringsförmåga samt är lyhörd inför verksamhetens behov och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du har vana att ta fram och skriva rapporter. Det är viktigt att utöva ett närvarande ledarskap där du skapar förutsättningar för organisation och medarbetare att utföra sina uppgifter och där du kan bedöma behovet av prioriteringar och utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Körkort är ett krav. Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 15, vecka 16 och vecka 17. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Varbergs Kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-11

Referensnummer: A1014713


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-08-01

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Charlotta Sandahl Edemyr, Avdelningschef Ekonomi och Lokaler

Telefon: 0703418281


Fackliga kontaktpersoner

Christina Lindeberg Tel: 070-830 83 46


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter