Sök

Barnskötare, Limabacka förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Limabacka förskola ligger mitt i det lilla samhället Limabacka ca 2 mil norr om Varberg. Till förskolan är det lätt att pendla med både bil och kollektivtrafik. Förskolan är en förskola med fyra avdelningar, uppdelad på två separata hus med olika gårdar. Din placering kommer att vara i en grupp med barn i åldern 1-5 år. Vi strävar efter att ha inbjudande lärmiljöer och bygger vår undervisning utifrån Reggio Emilia filosofin där lärmiljön är den tredje pedagogen. Vi har valt att arbeta i åldersblandade grupper då det berikar vår undervisning och vi inspireras av Vygotskijs teori om att människor lär sig i relation med andra och att barn utvecklas utifrån sin proximala zon. Utomhus finns en härlig gård med flera fruktträd och stora ytor för barnen att väcka nyfikenhet och lust att lära sig kring natur och miljö.


Arbetsuppgifter

I rollen som barnskötare kommer du att arbeta med att komplettera och i vissa fall avlasta förskollärarna med alla förekommande arbetsuppgifter. Du förväntas att aktivt bidra och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och kommer att arbeta tillsammans med förskollärare och barnskötare för att skapa bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling och lärande. Du ska kunna ge varje barn utrymme att lära sig utifrån sina unika egenskaper och möta varje barn, föräldrar och arbetskamrater i samspel, trygghet och glädje. Arbetet sker enligt skollagen och läroplansmålen och vi ser pedagogisk dokumentation som en viktig del att följa barnens lärprocesser och arbetar systematiskt för att kvalitetssäkra vår verksamhet.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivare bedömer likvärdig. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-06-05

Referensnummer: A880818


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en omfattning om 70 % och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Emma Torstensson, Förskolechef

Telefon: 076-8987040


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter