Sök

Ungdomscoach


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar och enheten Aktiv Fritid innehåller Ungdomsverksamhet med ungdomsgårdar, FUNKA och Aktiv Senior.


Arbetsuppgifter

Det moderna ungdomsarbetet kräver hela tiden utveckling, och måste därför bygga på en helhetssyn av ungdomars liv. Den bygger på frivillighet där vi möter ungdomar och arbetar alltid utifrån deras egna initiativ och intressen där lärandeprocessen är i fokus. Du kommer att vara stationerad på Ungdomsgården i Veddige och arbeta mobilt med övriga ungdomsgårdar i kommunen. Detta sker i uppsökande arbete där du inspirerar och coachar unga i sitt skapande. Vi boostar ungas självkänsla genom att ge dem rätt verktyg och resurser att genomföra sina idéer. Vidare arbetar vi med att stärka verksamhetens attraktionskraft och stötta ideella aktörer på landsbygden. Som ungdomscoach arbetar du också med inflytande och mångfaldsarbete. Tjänsten är placerad i enheten Aktiv fritid där även FUNKA och Seniorverksamhet ingår och där samverkan ingår. I tjänsten ingår bl.a digital verksamhet, HBTQ, musik och bygga social gemenskap. I tjänsten ingår kvälls/helgtjänstgöring .

Kvalifikationer

Kvalifikationer • Fritidsledarutbildning eller motsvarig utbildning som arbetsgivare anser vara likvärdig. • Förmågan att på ett tryggt och förtroendegivande sätt kunna kommunicera med människor i olika åldrar och positioner i samhället, såväl enskilt som i grupp. • Kompetens inom sociala medier och socialt entreprenörskap är meriterande. • Arbetet kräver personlig mognad och professionell distans. Vi ställer höga krav på social kompetens, lämplig värdegrund i arbetet med unga samt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa delaktighet och engagemang. B-körkort krävs. Du är en trygg förare och har erfarenhet av att köra minibuss.• Erfarenhet av att arbeta med unga 12-19 år.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-24

Referensnummer: A1133098


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-09-01

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna Nilsson, enhetschef Aktiv Fritid

Mobiltelefon: 070-6541887


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 0729-63 27 72


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter