Sök

Semestervikariat Socialsekreterare, Ekonomiskt bistånd, Avd Individ o Familj


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. Vi söker tre medarbetare till sommaren! Vill du bli en av oss? Vi erbjuder semestervikariat om 100 %, 10 veckor under juni augusti 2024. Vi är ett team på 20 socialsekreterare, två budget- och skuldrådgivare, två utvecklingsledare och en enhetschef.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ekonomiskt bistånd och allt som är kopplat till detta i form av utredning, motivationsarbete, arbetsmarknadsfrågor och samarbete med andra myndigheter. Vi arbetar i datasystemet LifeCare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar till socionom eller har socionomexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomiskt bistånd eller myndighetsutövning inom socialtjänsten. Det är en fördel om du har erfarenhet från vårt datasystem LifeCare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Körkort är ett krav.


Övrigt

I denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag. Intervjuer kommer att hållas 240226 (eftermiddag) samt 240227 (förmiddag)


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-02-14

Referensnummer: A1269614


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 3


Upplysningar

Kristina Hedlund, Enhetschef

Mobiltelefon: 070-3992408


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Charlotte Lundegård Tel: 0340-88822


Caroline Fjordebring Tel: 0340-88833


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter