varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Arkivarie med inriktning mot digital informationsförvaltning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Tjänsten som arkivarie med inriktning mot digital informationsförvaltning är placerad på kommunkansliet som tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Här arbetar förutom arkivarier även bland annat registrator, kommunjurister, utvecklingsledare digitalisering och informationssäkerhetsstrateg. Kommunarkivet ansvarar för kommunens fysiska och digitala arkiv. På kommunarkivet kommer du att arbeta tillsammans med vår kommunarkivarie och vår arkivassistent. Den person som idag ansvarar för e-arkivet ska gå vidare till ett nytt uppdrag och vi vill nu skapa en tjänst som fokuserar på digital informationshantering och arkivering.


Arbetsuppgifter

Uppdraget Varbergs kommun har implementerat ett system för bevarande och har ställt av tre olika system/informationsmängder som pilotprojekt. E-arkivet ska nu bli en naturlig del av kommunens löpande arbete med informationsförvaltning. Ditt huvudsakliga ansvar blir att förvalta och utveckla e-arkivet. Som arkivarie med inriktning mot digital informationsförvaltning kommer du att arbeta med e-arkiv och digital informationsförvaltning inom hela kommunen. Du kommer att ha en drivande och samordnande roll i arbetet med att ställa om verksamheternas informationshantering för digitalt bevarande och verka för en hållbar digitalisering. Arbetsuppgifter • Driva och arbeta operativt i digitala leveransprojekt. • Vara systemförvaltare för kommunens system för bevarande. • Arbeta tillsammans med kommunarkivarien med långsiktigt bevarande av olika typer av digital information. • Utreda bevarande och gallring av digital information och delta i arbetet med styrande och stödjande dokument. • Fungera som stöd till Varbergs kommuns verksamheter via rådgivning och utbildning. • Arbeta med kravställning ur arkivperspektiv vid upphandling av it-system. • Ingå i utvecklingsprojekt som sakkunnig och bevaka utvecklingen i omvärlden. • Löpande arbetsuppgifter på kommunarkivet, som att ge service till kommunens verksamheter och allmänheten, ingår vid behov i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning med minst 40 p i arkivvetenskap eller inom informationsvetenskap, systemvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med digital informationsförvaltning och vi ser gärna att du har arbetat med e-arkiv och digitalt bevarande. Erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning eller god kännedom om offentlig förvaltning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du analytisk och kommunikativ. Du är engagerad i ditt arbete och kan skapa entusiasm hos andra. Du klarar att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och tycker att det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och mer komplexa frågor. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har en god förståelse av engelska.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-30

Referensnummer: A985899


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Winnfors, Kanslichef

Telefon: 073-247 43 20


Helena Lindvall, Kommunarkivarie

Telefon: 0340-883 26, 070-730 73 26


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter