Sök

Elevassistent till Individuella programmet på Peder Skrivare skola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som elevassistent i arbetslaget kring tre gymnasieelever som har medfödd dövblindhet och som läser på de individuella programmen inom gymnasiesärskolan på Peder Skrivares skola. Fokus i arbetet ligger främst på elevens kommunikation, självkännedom och verklighetsnära vardagsaktiviteter. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för elevernas hela skoldag. Detta kan bland annat betyda att du hämtar och/eller lämnar elev/-er i hemmet. Eleverna som går i klassen kommer från tre olika kommuner, vilket kan innebära längre taxiresor. Som elevassistent i DBF-klassen behöver du vara mycket flexibel och följsam gentemot eleverna och deras uttryck. Ett arbetsverktyg som används i hög grad i undervisningen är videoanalys. Arbetslaget kommunicerar med eleverna med hjälp av taktila tecken och kroppsspråk.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Erfarenhet av att arbeta med elever med medfödd dövblindhet är ett absolut krav. Du skall ha förmåga att arbeta självständigt och i arbetslag. Du är flexibel i arbetsuppgifter och arbetstider. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Ett utdrag ur belastningsregistret krävs innan anställning. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-05-28

Referensnummer: A878588


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidSemesteranställning.

Tillträde: Snarast.


Upplysningar

Kristina Bäckman, Rektor

Telefon: 073-3845984


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel:


Lärarnas riksförbund Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter