Sök

Socialsekreterare till mottagningsgruppen, Barn- och Familjeenheten


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Uppdragsavdelningen är en del av socialförvaltningen och ansvarar för myndighets- och beställaruppdraget. Barn- och familjeverksamheten består av tre enheter och i vår enhet arbetar socialsekreterare i mottagningsgrupp, familjerättssekreterare, utvecklingsledare och administratörer, totalt 18 personer.


Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i mottagningsgruppen arbetar du med att ta emot ansökningar och anmälningar kring barn som far illa. Du arbetar tillsammans med sex kollegor och en utvecklingsledare och gör skydds- och förhandsbedömningar och fattar beslut om utredning ska inledas eller ej. Mottagningsgruppen ansvarar även för samverkan med och information till kommunens övriga verksamheter för barn och unga. Vi arbetar också förebyggande, bland annat mot droganvändning tillsammans med flera av Varbergs övriga aktörer samt i ett projekt tillsammans med BVC. Vi ser nyttan av ett gott samarbete med andra och vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. För att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar strukturerat med metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och deras föräldrar. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och tycka om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonser i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

Referensnummer: A1144364


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse. Rekrytering sker löpande.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Karolina Edvardson Tel: 0340-88000


Vision Tel: 0340-88000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter