varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Yrkeslärare för el- och energiprogrammet Peder Skrivare Skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Lärarna på Peders Skrivare Skola i Varbergs kommun utgår från de nationella läro- och kursplanerna och från skollagen. Vi har kommunövergripande strategier och processer för att stärka pedagogers skicklighet som lyfter elevers resultat. Vi arbetar för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap och förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete. Du arbetar i arbetslag där kollegialt lärande, ämnesdidaktiskt kollegium och ett formativt arbetssätt bidrar i organisationen till att öka elevers måluppfyllelse. Det gemensamma arbetet präglas av samarbete och laganda, där alla bidrar aktivt för en god arbetsmiljö. Du bedriver undervisning i demokratisk form och förbereder eleverna för att aktivt delta i samhällslivet. Du arbetar för att varje elev når sin fulla potential och bidrar till att utveckla lärmiljöer som uppmuntrar elevers lärande, delaktighet och inflytande. Din undervisning formar du aktivt utifrån ett språk- och matematikutvecklande arbetssätt. Det innebär att du gör strategiska val för kunskap och lärande och systematiskt arbetar med att förbättra kvalitet och resultat i en lärande organisation. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.


Arbetsuppgifter

Jobbet som lärare hos oss innebär att du, tillsammans med dina kollegor ska planera och bedriva undervisning på el- och energiprogrammet, både teoretiskt och praktiskt. För att du ska trivas hos oss behöver du vara lösningsfokuserad, positiv och kunna skapa goda relationer med såväl elever som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är en förutsättning att du tycker om att arbeta med ungdomar. Som anställd får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå prioriterade mål.

Kvalifikationer

Legitimerad yrkeslärare med behörighet för el- och energiprogrammet. Vi söker dig som har följande behörigheter: Elbehörighet Önskvärd erfarenhet och kunskaper i kurserna: Elinstallation Industriautomation Motorinstallation frekvensomriktare Fastighetsautomation KNX Dali Praktisk ellära Mekatronik Kommunikationsnät Datanät och fiber dokumentation Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och lärarlegitimation.


Övrigt

Det krävs ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet blir gällande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-05

Referensnummer: A956758


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Ulf Anderberg, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel:


Lärarnas riksförbund Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter