varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Hamnvärd


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Hamm - och gatuförvaltningen söker nu hamnvärd för sommaren 2021. Vi söker nu dig som vill arbeta som hamnvärd i Varbergs innerhamn som sköts av hamn- och gatuförvaltningen och är en blåflaggad hamn med 200 fasta båtplatser, 70 gästplatser och 14 husbilsplatser. Vi har cirka 5000 gästande båtar och husbilar i Varbergs innerhamn under året där merparten besöker oss under perioden juni till augusti.


Arbetsuppgifter

Vårt mål är att öka våra gästnätter samt bibehålla och göra Varbergs innerhamn till en än mer attraktiv plats att vistas på. Detta ställer stora krav på dig som hamnvärd att arbeta med ett gott värdskap, då du är en ambassadör för vår hamn och stad. Du kommer att möta många olika slags människor med olika nationaliteter. Arbetet som hamnvärd är varierat och ingen dag är den andra lik. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att förse gästerna med information om Varberg och gästhamnen samt att kontrollera att gästbåtar och husbilar betalt sin avgift. Du har vissa administrativa uppgifter som att inrapportera ekonomi och statistik till Hamnkontoret. Du ser också till att det är rent och snyggt runt anläggningen. Som person är du är självgående, ansvarstagande och serviceinriktad. Du har ett öga för vad som behöver göras och har vilja och förmåga att lösa de problem som situationen kräver. Du arbetar självständigt men ingår i ett team som bemannar gästhamnen sju dagar/vecka under perioden juni-augusti. Arbetstiden är förlagd mellan 07.00 till 21.00 samtliga veckodagar. Schemat kommer variera under sommaren enligt följande: Lågsäsong: 2 pass/dag 07.00-10.00 och 16.00-21.00. Högsäsong: Rullande schema, 2 dagar kl. 14:00-21.00, 2 dagar 07.00-14.00 , 2 dagar ledig

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fyllt 18 år och tycker om att arbeta med service och människor. En hel del besökare är internationella och därför behöver du ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, vilket är ett krav för tjänsten. Har du även språkkunskaper i tyska är det meriterande. Du bör ha god lokalkännedom om Varberg och givetvis är det en stor fördel om du har båtvana och/eller segelkunskaper för att kunna hjälpa gästerna på bästa sätt.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-01-31

Referensnummer: A997998


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: cirka 70 %

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Jan Johansson, Avdelningschef Hamnavdelningen

Telefon: 0340-885 26, 0705488526


Patrik Skoglund, Infrastruktursamordnare Hamnavdelningen

Telefon: 0705-28 85 29


Fackliga företrädare nås via Varberg direkt , Varberg direkt

Telefon: 0340-880 00


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter