Sök

Förskollärare, Stenåsa förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera den att uppnå sina drömmar. Stenåsa är en förskola med sex avdelningar fördelade på två 1-3 årsavdelningar, två 3-5 årsavdelningar och två ”dygnet-runt-öppna” avdelningar för barn med vårdnadshavare som arbetar obekväma arbetstider. Förskolan erbjuder en spännande miljö både inom- och utomhus för att locka till lek, lärande och utveckling hos barnen. Samarbetet mellan avdelningarna är stort och detta kräver att du som pedagog är flexibel och ser möjligheter.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett arbetslag med förskollärare och barnskötare på en 1-3 årsavdelning. Du är en uppdragsmedveten förskollärare som bidrar till ett gott förhållningssätt, skapar goda lärmiljöer och utvecklar pedagogiska processer. Alltid med barnens bästa för ögonen. Som förskollärare förväntas du tillsammans med övriga förskollärare - ta ansvar för det pedagogiska arbetet och undervisningen på avdelningen och vara delaktig i utvecklingsarbetet för hela förskolan. Vi arbetar med aktionsforskning för att utveckla kvalitén i verksamheten. Genom aktionsforskning får du kunskap om din egen praktik och därigenom förutsättningar för att förändra densamma. Vi arbetar för ett gott samarbete över hela förskolan och vi tror på att ta tillvara vara på varandras kompetenser och erfarenheter i arbetslagen. För att passa i vår organisation är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt, goda ledaregenskaper och är nyfiken och intresserad av att skapa bästa möjliga möte för lärande.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom Barn- och utbildningsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2018-12-16

Referensnummer: A833714


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100 %

Tillträde: Eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Lena Emilsson, förskolechef,

Telefon: 0766-10 75 17


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter