Sök

Fritidspedagog, Göthriks skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Göthriks skola är den "lilla" skolan på landet, en dryg mil öster om Varberg. Vi präglas av glada och trevliga elever, ett gott samarbete med vårdnadshavare och en god och hjälpsam stämning i kollegiet. Till hösten 2022 kommer vi att vara ca 185 elever i årskurserna F-6, skolan har även en fritidshemsavdelning. Vi lägger stort fokus på vårt elevhälsaarbete med målsättningen att alla elever ska nå så långt som möjligt, oavsett vilka behov eleverna har. Det återspeglas i skolans utvecklingsområde som under de senaste åren har handlat om att förändra vår undervisning utifrån ett differentierat perspektiv.


Arbetsuppgifter

Vi söker någon som brinner för att arbeta på, och vara med och utveckla, vår skolas fritidshem. Det senaste året har fritidshemmets utvecklingsarbete fokuserat mycket på det systematiska kvalitetsarbetet och uppföljningar i vardagen. Som anställd på Göthrik skolas fritidshem kommer du att vara en del av ett fritidshemsarbetslag tillsammans med ytterligare 3-4 kollegor. Varje tisdag förmiddag samlas hela arbetslaget för gemensam planering. Därutöver schemaläggs enskild planering utifrån ansvar och uppdrag. Som anställd på fritids är det huvudsakliga uppdraget riktat mot fritidshemmets verksamhet både före och efter skoltid. Våra verksamhetstider för fritidshemmet är 6.00 till 18.00, det betyder att både öppning och stängning kan vara aktuell någon dag under veckan. Den tid som ligger under skoltid kommer att vara riktat mot klass. Målsättningen är att du i så stor utsträckning som möjligt riktas mot en och samma grupp. Inom ramen för det uppdraget kan arbete ske både i och utanför klassrummet, utifrån planering tillsammans med klasslärare.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i fritidshemmet. Andra ämnesbehörigheter är en merit. Erfarenhet av arbete med barn inom NPF, samt barn med diabetes, är en merit. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vid god kommunikationsförmåga. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-30

Referensnummer: A1135668


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2022-08-01

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Uffe Liborius, Rektor

Telefon: 0766-01 18 77


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter