varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Specialpedagog/speciallärare, Rolfstorp och Skällinge skolor


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Rolfstorp och Skällinge skolor ligger naturskönt ca 15 km öster om Varberg. På Rolfstorps skola består verksamheten av en enhet med åk F-4 ca 65 elever och en enhet med åk 7-9, ca 150 elever. Från ht 2020 pågår det en omorganisation och Rolfstorps skola kommer att bli en F-9 skola.Skällinge skola betår av ett F-3 arbetslag med ca 55 elever. Rolfstorp och Skällinge skolor är en trivsamma skolor.. Vi vill tillsammans utveckla undervisningen genom fortbildningsinsatser och kollegialt lärande i olika former för att på så sätt skapa goda förutsättningar för elevernas lärande.


Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare på Rolfstorp och Skällinge skolor planerar och genomför du undervisning, kartläggning, handledning och observation av både enskilda elever och grupper. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt. Du ingår och arbetar aktivt i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, skolpsykolog, skolsköterska och kurator. Specialpedagog/speciallärare genomför utbildning och handledning för medarbetare samt är ett stöd till ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du kommer även att vara en del av skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Legitimerad specialpedagog/speciallärare. Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Du ska ha en vilja att utvecklas tillsammans i arbetslagen och vara intresserad av nya arbetsmetoder och aktuell forskning. Du kommer att delta i kommunens nätverk för specialpedagoger/speciallärare och ansvarig för att sprida goda exempel och nya arbetsmetoder till skolan. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-12-08

Referensnummer: A979805


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-01-07

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Ika Landén Moos, Rektor

Telefon: 0734-01 92 27


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbundet Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter