varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Förskollärare, Knarråsens förskola och Hajvägens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskolorna Hajvägen och Knarråsen har plats för ca 58-60 barn vardera i åldrarna 1-6 år och pedagogerna arbetar i arbetslag samt på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör tillsammans ett gemensamt förskoleområde där samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna på de båda förskolorna, bl. a genom gemensam utvecklingsplan och pedagogiska möten. På förskolornas gårdar och i närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet med skog, ängar, strand och hav runt husknuten. Här finns en specialpedagog att tillgå för rådgivning och handledning samt en chef med bakgrund i- och erfarenhet av både förskola och grundskola. Trivseln är hög och vi jobbar tillsammans!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare på en av de kommunala förskolorna i Träslövsläge, med ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med våra styrdokument. På förskolorna finns en hög andel förskollärare. Alla pedagoger arbetar med att stödja och stimulera barns utveckling och lärande utifrån läroplanen samt anpassar den pedagogiska lärmiljön med hänsyn till barnens förutsättningar, behov och intressen. Förskolornas övergripande fokusområde är "samspel" och under innevarande år har vi utvecklat arbetet i förhållande till "utbildning och undervisning", "tydliggörande pedagogik" och "dokumentation". Du har regelbunden pedagogiskt utvecklingstid på dagtid och förväntas bedriva ett arbete med hög kvalité. Vi har APT sen eftermiddag/kväll en gång i månaden och under verksamhetsåret har vi fem studiedagar då vi tillsammans arbetar med verksamhetsutveckling på olika sätt. Inom ramen för uppdraget erbjuds också viss fortbildning. Vi arbetar systematiskt med dokumentation för att utveckla och säkerställa verksamhetens kvalité. Vi är nyfikna på vad just du kan och vill bidra med i arbetet! Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Du är en uppdragsmedveten förskollärare som både vill och kan bidra till en verksamhet med hög kvalité. Du arbetar medveten och kan skapa kvalitativa och utmanande lärmiljöer samt utveckla pedagogiska processer i samspel med såväl barn som vuxna. Du ser möjligheter, har ett inkluderande förhållningssätt och ser det som självklart att möta alla barn utifrån deras förmågor, intressen och behov. Erfarenhet krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Drivkraft, samarbetsförmåga och inkluderande förhållningssätt är viktiga förmågor. Intresse för- och erfarenhet av att jobba med barn i alla olika åldrar inom förskolan krävs. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervju och tillsättning kommer att ske löpande under annonstiden, 1-4 tjänster. Tjänstgöringsgrad 35-100% beroende på tjänst. Ange gärna önskad tjänstgöringsgrad i din ansökan. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-07-01

Referensnummer: A959315


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 35-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Christina Edberg, rektor,

Telefon: 0340-69 90 06


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter