Sök

Kulturguide, Kultur- och fritidsförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidsförvaltningen har två avdelningar kultur och bibliotek samt fritid. Kultur-och biblioteksavdelningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskola samt kultur- och konstverksamhet. Där ingår allt från barnteaterföreställningar till släktforskningsstöd och språkcaféer. Vi erbjuder också varbergarna popkonserter, författarbesök, ett brett kulturskoleutbud och mycket mer. Avdelningen ansvarar även för bidrag och stöd till föreningar, studieförbund, kulturutövare och ungdomar som vill utveckla sitt skapande. Biblioteksverksamheten innefattar Stadsbiblioteket, sex lokalbibliotek, bokbuss, Campusbiblioteket och kulturguider. Stadsbiblioteket ligger i Kulturhuset Komedianten. Lokalbiblioteken finns på kommunens serviceorter och fungerar som mötesplats på landsbygden. Kulturguider arbetar över hela kommunen.


Arbetsuppgifter

Som kulturguide arbetar du med kommunens nyanlända och stöttar dem i sin etableringsprocess. Du arbetar i ett team tillsammans med två andra kulturguider. I tjänsten ingår att planera och genomföra uppsökande verksamhet, där du verkar som en brygga mellan de nyanlända och kultur-och fritidsverksamheten i kommunen. Tjänsten innehåller kontakter och samarbete med andra förvaltningar och civilsamhället. Kvällstjänstgöring och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning eller motsvarande. Vi söker dig som trivs med att arbeta i team, har god planeringsförmåga och kan arbeta strukturerat och ta egna initiativ. Som person är du flexibel, kreativ, relationsskapande och samarbetsorienterad. Du är inte rädd för att prova nya saker. Då Varbergs kommun tar emot många flyktingar från den afrikanska kontinenten är det ett krav att du behärskar några av de mest förekommande språken i delar av den afrikanska kontinenten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för befattningen ifråga.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-01-27

Referensnummer: A1192794


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2023-02-01

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Lorenza Palmarini,

Telefon: 0706088292


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 0723-58 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter