varningsikon

2023-06-02

Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Det är torrt i skog och mark, risken för brand är mycket stor. Därför är det eldningsförbud i Varbergs kommun från 1 juni. Var även fortsatt sparsam med dricksvattnet.

Läs mer om Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Sök

Fritidspedagog, Lindbergs skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Lindbergs skola är en F-9 skola med tillhörande fritidshem. Vi välkomnar ca 400 elever vid läsårets start 2023. Skolan är belägen åtta kilometer nordost om Varbergs centrum. Det är en landsortsnära skola med omgivningar som ger goda möjligheter till friluftsliv och utomhuspedagogik. Skolan har en vacker och inbjudande skolgård som lockar till lek och rörelse. Lindbergs skola och fritidshem är en organisation för lärande. Elevernas kunskaper är framtidens kunskaper. Vår strävan är att skapa ett hållbart lärande som präglas av emotionellt stöd i hela verksamheten. Skolans har ett erfaret elevhälsateam där alla professioner finns representerade. Pedagogerna i skola och fritidshem arbetar systematiskt med att utveckla undervisningen för elevernas lärande genom ämnesdidaktiska kollegium och har fokusområdet Motivation för lärande i förgrunden vid planering av undervisning/verksamheten.


Arbetsuppgifter

Fritidshemmet på Lindbergs skola genomsyras av ett förhållningssätt där vi lyfter samarbete, goda kamratrelationer och allas möjligheter att lyckas utifrån sin förmåga. Undervisningen ska stimulera elevens utveckling och visa betydelsen av en meningsfull fritid. Skolans övergripande mål är Motivation för lärande, med elevens självkänsla och tilltro till den egna förmågan i fokus. Som medarbetare i fritidsverksamheten blir det därför extra viktigt att ständigt hitta vägar att stärka elevers positiva identitet, välmående och känsla av delaktighet. Tjänsten innebär i huvudsak undervisning i fritidshemmet. Tjänsten kommer även att innefatta undervisnings- alternativt resurstid under skoltid, beroende på sökandes kompetens.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation för undervisning i fritidshemmet, eller annan pedagogisk utbildning som bedöms likvärdig. Behörighet att undervisa i något skolämne, t ex Bild eller Idrott och hälsa, är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-06-10

Referensnummer: A1226013


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-08-07

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Helle Lagerborg, Rektor

Telefon: 073-4006224


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter