Sök

Webbredaktör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vår duktiga kommunikatör Emelie ska vara föräldraledig och nu söker vi hennes vikarie. Är du en driven och nyfiken webbredaktör? Är du van att tänka långsiktigt och har samtidigt förmågan att få saker att bli gjorda? I så fall är du välkommen att vara med när vi utvecklar vår webbkommunikation. På Varbergs kommuns kommunikationsavdelning får du engagerade kollegor som verkligen gillar kommunlivet - det vill säga friheten, kreativiteten och känslan att få jobba för något som är viktigt på riktigt. Du får jobba i en välskött och växande kommun där vi har en alldeles särskild känsla för hav och vatten. Varbergs kommun har visionen att vara Västkustens kreativa mittpunkt. I visionen ingår att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Nu står vi inför flera spännande satsningar med fokus på bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter och under den resan behöver vi också vässa vår digitala kommunikation.


Arbetsuppgifter

Som vikarierande webbredaktör blir du lite av motorn när Varbergs kommun utvecklar sina webbplatser och intranät. Under stort eget ansvar producerar och publicerar du ett relevant innehåll för de tusentals medarbetare och medborgare som varje dag söker information i våra digitala kanaler. Du har så klart full koll på begrepp som tillgänglighet, klarspråk och användbarhet. Du vet också vad som krävs för ett lyhört redaktörskap i en ombytlig värld: snabbhet och långsiktighet, enhetlighet och flexibilitet, nytänkande och framåtanda. Extra bra för oss och alla Varbergs kommuninvånare är att du är en flyhänt skribent som kan konsten att göra något intressant och läsvärt av det som verkar invecklat och svårt.

Kvalifikationer

Vi vill att du har: -högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation samt väldokumenterad erfarenhet av att arbeta med webbkommunikation - några års erfarenhet som webbredaktör inom offentlig organisation eller näringslivet - gott handlag med webbpubliceringsverktyg, allra helst Sitevision - erfarenhet av bildhantering i Photoshop - vana att jobba i ett stundtals högt tempo i en hyfsat komplex organisation - ett bra och levande språk, helst även på engelska Det vore dessutom fint om du är: - självgående och strukturerad - bra på att ge service och support - bra på att samarbeta - envis med att lägga ett användarperspektiv på precis allting du gör


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-12-13

Referensnummer: A917875


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast.


Upplysningar

Krister Svahn, Informationschef

Telefon: 070-829 66 35


Henrik Lindblom, Webbstrateg

Telefon: 070-815 96 50


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter