Sök

Förskollärare, Prästakullens förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Prästakullens förskola är inspirerad av Reggio Emilias filosofi och vi uppmuntrar och stödjer barnen i att utveckla sina "100 språk" genom att erbjuda varierande lärmiljöer och uttryckssätt. Till vår hjälp har vi en ateljerista som hjälper och inspirerar oss nya spännande material och en pedagogista som hjälper och inspirerar oss nya spännande material. På förskolan finns det även två koordinatorer som har hand om all schemaläggning och organisering. Vi har även kvalitetsavlösare som täcker upp i par konstellationerna vid sjukdom, planering eller möten. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas ökar likvärdigheten, långsiktighet och hållbarhet för att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg.


Arbetsuppgifter

På Prästakullen arbetar vi utifrån ett projektinriktat och medutforskande arbetssätt. Det innebär att barnens intressen och nyfikenhet alltid är i fokus för undervisningen. Under förmiddagen delar vi upp barnen i mindre projektgrupper. Varje grupp har två pedagoger knutna till sin grupp, detta för att lättare kunna följa barnens intressen, behov och utveckling. Övrig tid är grupperna knutna till respektive arbetslag.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskolan. För att trivas i rollen som förskollärare hos oss ser vi gärna att; - Du är flexibel och ser möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - Har ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - Driver och utvecklar verksamheten i enlighet med aktuell forskning och med vetenskaplig grund. - Är en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer kan komma ske löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-20

Referensnummer: A894426


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDessa tjänster har en sysselsättningsgrad om 75% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Linda Westlund, Förskolechef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter