Sök

Barnskötare, Klapperstenens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Klapperstenens förskola på Breared stod klar för inflyttning augusti 2021. Byggnaden är två plan med plats för totalt 160 barn. Utemiljön består av tre olika gårdar och närhet till skog, ängar och havet. Förskolan har sitt eget tillagningskök där all mat lagas från grunden. På nedre plan går de yngre barnen i två större hemvister. De äldre barnen går på övre plan i två större hemvister. Inom varje hemvist delas barnen in i 3-4 grupper med två pedagoger i varje grupp. Under förmiddagstid arbetar pedagogerna i par med en bestämd grupp på 9-15 barn, beroende på ålder, och under eftermiddagstid arbetar man i delvis blandade grupper utifrån barnens intressen och behov.


Arbetsuppgifter

Förskolan utgår från Reggio-Emilias filosofi och arbetssättet är projektinriktat. Det betyder att alla arbetar med olika projekt som utgår från barnens intressen under ett gemensamt övergripande tema. Vi vill skapa en förskola där barnens delaktighet och inflytande tas på allvar. De tillgängliga lärmiljöerna skapas och förändras utifrån barnens intressen, behov och de olika projekten som pågår. Vi vill skapa förutsättningar för barnen att utvecklas, lära och förmedla sig genom många olika uttrycksformer som t.ex. lek, skapande, rörelse, musik, dans, drama och digitala verktyg. Hos oss ska fantasi och kreativa lärprocesser vara en viktig del av det barnen får uppleva i förskolan. Förskolan står för en tro på det kompetenta barnet och pedagogerna försöker skapa en plats där barnens röster och tankar sätter prägel på den undervisning som bedrivs på förskolan, en plats där barnen har möjlighet att påverka sin vardag, sin utbildning och undervisning. Vårdnadshavare görs delaktiga i barnens vardag på förskolan genom projektdokumentation som läggs i lärplattformen Unikum, genom föräldramöten och individuella utvecklingssamtal. Du kommer antingen arbeta med avlösning när ordinarie pedagoger planerar och reflekterar eller arbeta i ett pedagogpar tillsammans med en förskollärare Tjänsten/tjänsterna tillsätts under förutsättning att vi får det barnantal vi planerar för.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Barnskötare med erfarenhet av att arbeta projekterande. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-2 tjänster. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-19

Referensnummer: A1082645


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-03-14

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Marie Vastersson, Rektor

Telefon: 073-33 42 188


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter