Sök

Kommunarkivarie


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Tjänsten som kommunarkivarie är placerad på kommunkansliet som tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Här arbetar bland annat registrator, kommunjurister, utvecklingsledare och informationssäkerhetsstrateg. Kommunarkivet ansvarar för kommunens fysiska och digitala arkiv. Tjänsten innefattar såväl traditionella arkivfrågor som modern informationsförvaltning och digitalt bevarande. Kommunarkivarien har en viktig roll i att stötta arbetet med den digitala utvecklingen och driva frågan att utveckla informationshanteringen samt utbilda och informera olika instanser inom kommunen och kommunkoncernen. På kommunarkivet kommer du att arbeta tillsammans med ytterligare en kommunarkivarie och en arkivassistent. Vi ser kommunarkivarierna, tillsammans med registrator, informationssäkerhetsansvarig, kommunsekreterare, jurister med flera som en viktig roll i samarbetet kring helheten vad gäller informationshanteringsprocessen.


Arbetsuppgifter

Som kommunarkivarie i Varbergs kommun arbetar du med många varierande arbetsuppgifter som alla syftar till att verka för en god och hållbar informationsförvaltning i hela kommunen. Kommunarkivets uppgift är att ge råd och stöd till kommunens verksamheter i arkivfrågor och har även ansvaret att utöva tillsyn. Kommunarkivarien tar fram styrdokument och stödmaterial gällande arkiv- och dokumenthantering på ett övergripande plan och stödjer verksamheterna i det verksamhetsspecifika arbetet. Andra arbetsuppgifter kan vara gallringsutredningar och att utbilda förvaltningarna inom området arkiv och informationsförvaltning. I ansvarsområdet ingår också att förvalta och utveckla kommunens informationsklassificeringsstruktur och implementera den för olika användningsområden. Som kommunarkivarie kommer du att arbeta aktivt med att hjälpa kommunens verksamheter att ställa om sin informationshantering för digitalt bevarande och verka för en hållbar digitalisering. Varbergs kommun har implementerat ett e-arkiv för bevarande som nu är en naturlig del av kommunens löpande arbete med informationsförvaltning. Ytterligare exempel på arbetsuppgifter är att utreda bevarande och gallring av information, tillsynsarbete och att granska och ta emot leveranser av arkivmaterial.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i det fortsatta utvecklingsarbetet av verksamheten inför framtidens utmaningar. Du har ett stort intresse för offentlig förvaltning och samhällsfrågor. Du värnar vår demokrati och med det en öppen och effektiv offentlig förvaltning. Du ska ha en relevant högskoleutbildning såsom arkivvetenskap, informationsvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete inom arkiv- och informationsförvaltning inom offentlig förvaltning. Erfarenhet av att arbeta med digital informationsförvaltning, e-arkiv och digitalt bevarande är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och för att lyckas i rollen som kommunarkivarie ser vi att du är analytisk och kommunikativ, har god samarbets- och initiativförmåga samt är engagerad i ditt arbete. Du klarar att hantera flera arbetsuppgifter parallellt och tycker att det är stimulerande att arbeta både med rutinärenden och med mer komplexa frågor. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har en god förståelse i engelska språket. Fler viktiga egenskaper är att du är pedagogisk och kan skapa intresse, förståelse och entusiasm i frågor inom arkivområdet. Dessutom tror vi att du som person motiveras av utmaningar och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-01

Referensnummer: A1070110


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Winnfors, kanslichef

Telefon: 0340-697137


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter