varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Stödassistenter


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vill du vara med och starta upp ett nytt LSS boende (Lagen om stöd o service till vissa funktionshindrade)? Vi söker nu flera stödassistenter till det nya LSS-boendet Strängvägen i Veddige som kommer att öppna under senare delen av hösten 2021. Boendet kommer att ha inriktning mot kommunikation.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar omvårdnad, pedagogiskt, kommunikativt och praktiskt stöd i den dagliga livsföringen, läkemedelshantering efter delegering och social dokumentation. Du ska i samarbete med den enskilde och/eller dennes nätverk upprätta, driva och följa upp genomförandeplanens mål och förverkliga största möjliga kvalitet och delaktighet i vardagen. Svara för den enskildes omvårdnad, habilitering och tillsammans med den enskilde träna självständighet och utveckla kundens kommunikation. Det är viktigt att du kan skapa, bibehålla och utveckla en god kontakt med anhöriga, god man/förvaltare, sjukvård och andra myndigheter för den enskilde. Som stödassistent hos oss arbetar du ständigt och utvecklande med alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) med kunden i fokus. Arbetstider: dag/kväll/ helg eller natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård och omsorgsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder eller det som värderas motsvarande. Det är meriterande med erfarenhet inom teckenkommunikation och- eller alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Du ska vara lyhörd och engagerad på ett sätt som skapar möjligheter, förutsättningar och delaktighet för den boende i dess vardagliga liv. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. Körkort erfordras.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-24

Referensnummer: Varbergs Omsorg 31/21


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträdesdatum: 2021-10-18

Antal tjänster: 14


Upplysningar

Martina Skantz Helgesson, Enhetschef

Telefon: 072-1571265


Fackliga kontaktpersoner

kommunal Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter