Sök

Enhetschef till Uppdragsavdelningen Socialförvaltningen Varbergs Kommun


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialförvaltningen och uppdragsavdelningen: Socialnämndens ansvarsområde omfattar omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning, med ca 220 medarbetare och all drift i egen regi är samlad i två utföraravdelningar. Uppdragsavdelningen utreder behov, fattar beslut och beställer insatser av kommunens egen regi eller av externa utförare och har det ekonomiska ansvaret i förhållande till socialnämnden. I ansvaret ingår uppföljning på så väl individ som verksamhetsnivå. I avdelningens uppdrag ingår att analysera och belysa framtida behov av nya verksamheter och utveckling av verksamheterna. Avdelningen består av ett antal enheter inriktade mot olika målgrupper: LSS/psykiatri, äldre, försörjning/arbetsmarknad, missbruk samt barn o familj. Avdelningen har också en gemensam stabsfunktion. Vi söker nu en av två enhetschefer till äldreenheten. Tjänsten omfattar ansvar för planering och uppföljning av särskilt boende för äldre, vårdplanering, bostadsanpassning, avgiftshantering. Du är chef för 17 medarbetare.


Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett utmanande uppdrag i en organisation där mycket är på gång för att bättre möta våra invånares behov. Som enhetschef förväntas du bidra till god kvalité och utveckling utifrån uppsatta mål för såväl myndighetsuppdraget, beställaruppdraget som ekonomi- och planeringsuppdraget. Du ansvarar för att myndighetsutövningen utförs på ett rättssäkert sätt genom en god kvalitetsledning och uppföljning. I beställaruppdraget ingår att ansvara för styrningen till utförarna i form avtal, internuppdrag och ersättningsmodeller. Du är även delaktig i avdelningens arbete med att analysera och belysa framtida behov av nya verksamheter och utveckling av verksamheterna. Utöver verksamhetens mål förväntas du också bidra till Varbergs kommuns vision och verksamhetsidé. Som enhetschef har du ansvar för resultat, ekonomi, arbetsmiljö och personal inom enheten. Du är en del av uppdragsavdelningens ledningsgrupp med regelbundna möten och ett aktivt samarbete. Uppdraget innebär också omvärldsbevakning och samverkan med såväl interna som externa aktörer. I uppdraget har du stöd från utvecklingsledare på din enhet och från avdelningens stab där det ingår utvecklingsledare, avtalsutvecklare, verksamhetscontroller, IT utvecklare, lokalsamordnare, administratörer och alkoholhandläggare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som • Har Socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig. • Har flerårig yrkeserfarenhet som chef, helst inom verksamhetsområdet. Det är meriterande om du har arbetat inom en politiskt styrd organisation. För att lyckas i uppdraget som enhetschef behöver du vara en person med struktur i både tanke och handling. Du behöver på ett engagerat sätt kunna förmedla verksamheternas mål och uppdrag. Detta för att tillsammans med dina medarbetare tydliggöra kvalitén i våra uppdrag och insatser. Du behöver även ha god analytisk förmåga samt vara mål- och resultatorienterad. Ditt ledarskap är kommunikativt, aktivt och synligt. Du kommunicerar på ett sätt som innebär både delaktighet och tydlighet samt att du är skicklig på att skapa och behålla goda relationer som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du delar vår tanke om mångfald som en framgångsfaktor för högre kvalitet gentemot dem vi är till för och i vårt interna utvecklingsarbete.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-12

Referensnummer: A891868


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Snarast eller enl överenskommelse.


Upplysningar

Maria Sjödahl, Avdelningschef

Telefon: 070 891 71 98


Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbundet SSR Tel:


VISION exp Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter