varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Erfaren ekonom med inriktning samhällsbyggnad


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vi söker en erfaren och driven ekonom som brinner för att utveckla ekonomiska processer och att ge chefer och medarbetare stöd i komplexa ekonomiska frågor. Du kommer organisatoriskt att tillhöra ekonomikontoret och huvudsakligen arbeta som ekonom för kommunens samhällsutvecklingskontor. Kontoret ansvarar för samhällsbyggnadsprocessen och är kommunens nav i det växande Varberg. Som ekonom hos oss får du en fantastisk möjlighet att vara en del av vår pågående utveckling med tunnelbygge, hamnflytt, en helt ny stadsdel och stora investeringar i kommunala verksamheter såsom förskolor och skolor. Ekonomikontoret tillhör kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala ekonomifunktion. Tjänsten är underställd budgetchefen.


Arbetsuppgifter

Som ekonom för samhällsutvecklingskontoret kommer du att arbeta tätt tillsammans med kontorets chefer och övriga medarbetare. Utifrån kommunens och förvaltningens anvisningar för budget och uppföljning, planerar du kontorets arbete och bistår cheferna i resursplanering och analys. Du har en gedigen kunskap i lagstiftning och regelverk för kommunal redovisning och kan vägleda och stötta chefer och medarbetare i dessa frågor. I arbetet ingår att tillsammans med projektledare och exploateringsingenjörer, ta fram kalkyler för investerings- och exploateringsprojekt och att löpande följa upp dessa. Du fungerar även som bollplank i övriga ekonomiska frågor. Som medarbetare på ekonomikontoret kommer du att vara en del i utvecklingen av kommunens övergripande ekonomiprocesser och i arbetet med kommunens långsiktiga ekonomiska planering. I Varbergs kommun använder vi ekonomisystemet Visma RoR, projektverktyget Canea samt Hypergene för verksamhetsuppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi samt tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en kommun eller annan stor organisation. Kunskaper inom exploateringsekonomi är meriterande. Du är en ansvarskännande, noggrann och ambitiös person med mycket god analytisk förmåga. Du förväntas ha en egen drivkraft som märks genom att du är initiativrik och utvecklingsinriktad. Arbetet innebär många kontakter och samarbetsytor inom kommunstyrelsens förvaltning men även med funktioner inom kommunens övriga förvaltningar och bolag. Därför är det viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk samt har förmåga att skapa goda relationer. Mycket god datavana och intresse för IT-system är en annan förutsättning.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-01-24

Referensnummer: A997089


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Malin Ung, Budgetchef

Telefon: 0340-699008


Josefin Selander, Samhällsutvecklingsdirektör

Telefon: 076-8992723


Fackliga kontaktpersoner

Vision, expeditionen Tel: 0723-58 03 90


Carmen Mangas Hernandez Tel: 073-033 74 25


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter