Sök

Finansekonom


Om arbetsplatsen

Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg är en välskött kommun med en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varberg är en av landets snabbast växande kommuner. I dag är vi ca 64 000 invånare och 4 800 anställda som tillsammans bidrar till att förverkliga Varbergs kommuns Vision som är att vara Västkustens kreativa centrum. Den övergripande inriktningen i vårt arbete styrs av vår verksamhetsidé: "Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar" Utveckling och förändring ska präglas av "Hållbarhet och delaktighet". I detta arbete står kommunen och kommunens bolag bl.a. inför stora och spännande investeringar. Under 2018 och 2019 blev vi utnämnda till Årets superkommun. Kommunen har även blivit utnämnd till Årets gröna kommun, Bästa skolkommun, Årets stadskärna, Bästa att bo m.m. det är vi väldigt glada och stolta över. Ett av de största projekten som pågår i Varberg är vårt stadsutvecklingsprojekt. Vi medverkar i Trafikverkets projekt om att bygga dubbelspår på Västkustbanan, och genom Varbergs tätort förlägga spåret i en tunnel. Inom ramen för projektet arbetar kommunen med att bygga en ny hamn så att den gamla kan flyttas. I de områden som frigörs kommer en ny stadsdel Västerport att växa fram. Vi söker nu en finansekonom med ansvar för koncernredovisning och finanshantering och därmed är kunskap i koncernredovisning meriterande. Ekonomikontoret tillhör kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala ekonomifunktion. Tjänsten är direkt underställd ekonomidirektören.


Arbetsuppgifter

Du kommer bl.a. att arbeta med rapportering och redovisning för kommunens bolagskoncern Varbergs Stadshus AB och dess moderbolag. Dessutom ingår ansvar för kommunens internbank som sköter upplåning för kommunen och de kommunägda bolagen men även placering av finansiella medel för de stiftelser som administreras av kommunen. För närvarande hanterar internbanken en låneskuld på 4 mdkr.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har högskoleexamen inom ekonomi med inriktning på redovisning och finansiering. Du är analytisk och noggrann med mycket gott siffersinne och utifrån den förmågan kan Du hantera skriftlig information och siffror. Du är utåtriktad och kommunikativ och har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet innebär en hög grad av självständighet och planering vilket innebär att Du skall ha motivation och förmåga att leverera resultat under de tidsramar som arbetet sätter upp. Vi ser gärna att Du har lämplig erfarenhet, t.ex. inom koncernredovisning och/eller från arbete inom finanssektorn.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-06-10

Referensnummer: A879892


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt.


Upplysningar

Stefan Tengberg, Ekonomidirektör

Telefon: 0340-883 93, 076-785 83 93


Fackliga kontaktpersoner

Ledarna Tel: 0340-69 71 82


Visions Expedition Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter