Sök

Elevassistent, Varbergs grundsärskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs grundsärskola har i dagsläget åtta klasser på Mariedalsskolan, tre klasser på Almers skola och en klass i extern lokal. Pedagogerna på grundsärskolan arbetar i arbetslag runt elevgrupp med tre till tio elever. I arbetslagen arbetar lärare, speciallärare, teckenspråkspedagog, förskollärare, fritidspedagoger, socialpedagog och elevassistenter. Allt pedagogiskt arbete sker utifrån ett individuellt perspektiv men ofta i grupp då kommunikation är själva kärnan i lärandet.


Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent som ska arbeta i klass där eleverna läser grundsärskolans ämnesområden eller ämnen. Du kommer att arbeta tillsammans med olika professioner så som lärare, förskollärare och elevassistenter. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera och strukturera arbetet med eleverna. Tjänsten innebär även arbete på grundsärskolans fritidshem.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildning och erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning). Kunskap i tecken som stöd, erfarenhet av alternativa kompletterande kommunikationsmetoder är meriterande. Du bör ha en god fysik då tunga lyft kan ingå. Du ska kunna delta i undervisningen i simhall med eleverna. Meriterande att tidigare arbetat i grundsärskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-2 tjänster. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-31

Referensnummer: A1140594


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-08-22

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 2

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Jessica Eriksson, Rektor

Telefon: 0733-81 89 32


Annika Rylander, Rektor

Telefon: 0709-43 86 82


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter