Sök

Elevassistent, Hagaskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Hagaskolan är en mångkulturell F-9 skola med tillhörande fritidshem och nära 400 elever. Skolan ligger mitt i centrala Varberg med närhet till det mesta. Genom vår vision blir Hagaskolan en skola för alla där varje elev blir bemött efter sina individuella behov och förutsättningar. Eleverna känner sig trygga och är delaktiga i sitt lärande vilket gör att de i högre grad kan påverka sin skolgång. Med våra utvecklingsområden att systematiskt analysera och utveckla undervisningen samt att öka elevernas motivation för lärande och självkännedom, bidrar till varje elevs bästa förutsättningar att lära mer. Skolan har ett stort antal behöriga lärare, många med lång erfarenhet och stor kompetens. I det dagliga fokuserar lärarna på ett relationellt ledarskap, tydlighet och struktur i undervisningen och kommunicerar via den digitala plattformen Unikum. Tillsammans med personal och elever fortsätter vi utveckla vår skola till en skola som varje elev längtar till och blir det självklara valet för alla elever i vårt upptagningsområde och som även attraherar elever utanför detta! Förskole- och grundskoleförvaltningen ger kommungemensamma kompetensutvecklande insatser under läsåren. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhetsplan, skolornas lokala utvecklingsplaner och identifierade behov som framkommer i det systematiska kvalitetsarbetet. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris.


Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent till en rörelsehindrad elev med CP-skada och CVI. Du är ett stöd för eleven under hela skoldagen, i klassrummet och utanför klassrummet. Du hjälper eleven med ADL och är elevens armar och ben ibland också elevens ögon. Du ingår i arbetslaget för årskurs 6 och har också en viss arbetstid på fritids. Tjänsten är en semesteranställning.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som är man med anledning av arbetsuppgifternas innehåll, har stor erfarenhet och kompetens av arbete med rörelsehindrade barn, CP-skada och synnedsättning. Du är idrottsintresserad, gärna man, har tålamod, är lugn och in lyssnande och är van vid ADL-uppgifter. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent i liknande uppdrag inom skolan. Du har en utbildning som elevassistent, barnskötare, undersköterska eller liknande. Vi håller intervjuer löpande under ansökningstiden. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi håller intervjuer löpande under ansökningstiden. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-07-05

Referensnummer: A1137665


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-08-11

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Susanne Bertelsen, Rektor

Telefon: 0766-32 56 97


Kerstin Ekman Hake, Rektor

Telefon: 0704-90 14 58


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter