Sök

Arbetsmarknadssekreterare


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vi söker en arbetsmarknadssekreterare till Arbetsmarknadsenheten som tillhör Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att arbeta med arbetslösa försörjningsstödstagare som behöver stöd och hjälp för att hitta sin väg till arbete och självförsörjning. Uppdragen kommer till Arbetsmarknadsenheten från Socialförvaltningen, Försörjningsstödsenheten eller från Arbetsförmedlingen. Du ska kartlägga och utreda individers situation och bedöma lämpliga insatser samt följa upp insatserna. Du ska även administrera uppdrag från Arbetsförmedlingen. Arbetet innebär mycket samarbete med andra aktörer både internt och externt tex. arbetsanpassare, socialsekreterare, handläggare på Arbetsförmedlingen, utförare av insatser, vården mm. Vi arbetar i datasystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen och denna typ av arbete. Du har en utbildning som socionom eller annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Du är flexibel och ser utveckling som en naturlig del av arbetet. Du är van vid självständigt arbete och att samarbeta i grupp. Du är bra på att uttrycka dig både i tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet och/eller kunskap om försörjningsstöd, socialförsäkringssystemet, motivationsarbete, arbetslivsinriktad rehabilitering och har lokal kännedom om kommunen.


Övrigt

Vi har semester under v.30- 33 och är då svåra att nå men skicka in din ansökan ändå! Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Referensnummer: A889255


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse


Upplysningar

Christer Allestad, Avdelningschef

Telefon: 0340-697450


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter