varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Lärare till Lärvux i Varberg


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Lärvux vänder sig till vuxna med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada. Lärvux erbjuder utbildningar på grundläggande nivå (motsvarande ämnen eller ämnesområden inom grundsärskolan) samt gymnasial nivå (nationella program). Utbildningen bedrivs i idag som fristående kurser och syftar till att ge kunskaper motsvarande de som ges i grundsärskolan och i gymnasiesärskolan. Närheten till Varbergs kommuns största gymnasieskola ger tillgång till bland annat skolbibliotek, idrottssalar och karaktärsämnessalar.


Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för undervisning för de vuxna elever som är antagna på utbildningen. Du, enskilt eller tillsammans med kollega samt rektor och SYV, arbetar för att skapa förutsättningar för att möta elevernas önskemål av studieinnehåll i så stor grad som möjligt. I ditt pedagogiska ledarskap i klassrummet har du förmåga att strukturera ditt arbete, är lyhörd för elevers kunskapsutveckling och behov av stöd. Vi har kontinuerlig antagning under året. Du är flexibel och beredd på att tjänstens innehåll kan ändras under året beroende på elevernas önskemål. Särskild utbildning för vuxna i Varberg är i en utvecklingsfas vilket innebär att det studieutbud vi har idag inte nödvändigtvis måste se likadant ut om ett år. Vi ser gärna att du är kreativ och vill hjälpa oss att se vidare möjligheter för studier inom skolformen. Har du erfarenhet av lärlingsutbildning eller yrkesutbildning inom skolformen är det extra meriterande! Tjänsten är planerad till 50% men det finns utrymme för ökad sysselsättningsgrad genom kombination av undervisning/resurstid på enheten. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller el cykel till ett förmånligt pris. Du har möjlighet att byta semesterdagstillägget mot ledig tid. Genom avstående av semesterdagstillägget för ett helt kalenderår, kan du få extra lediga dagar som kan tas ut som hel dag eller per timme.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och med bred behörig att undervisa inom särskild utbildning för vuxna. Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet. Tjänsten är tillsvidare om du har rätt behörighet, annars kan du erbjudas en visstidsanställning under läsåret 21/22. Vi är öppna för att diskutera dina önskemål.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Det krävs ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet blir gällande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-11

Referensnummer: A1025712


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2021-08-09

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Kristina Bäckman, Verksamhetschef EMI


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet


Lärarnas riksförbund


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter