Sök

Nämndsekreterare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen.


Arbetsuppgifter

Som nämndsekreterare har du ett självständigt ansvar för registrering, diarium, dokument- och ärendehantering samt sekreterarskap. Du arbetar nära förvaltningschef och förtroendevalda. Du har ett övergripande ansvar för nämndsprocessen och mötesadministration. Du har en samordnande roll när det gäller remissförfarande. Du är också ett stöd till handläggare i förvaltningen gällande ärendehanteringssystem, dokumenthantering och registrering. I tjänsten kan även ingå utredningsuppdrag samt andra administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med adekvat utbildning eller erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Det är meriterande om du har utbildning inom stats-, samhällsvetenskap eller juridik. Du har erfarenhet av arbete från politisk styrd organisation och har god kännedom om kommunallag och förvaltningslag samt om nämndsprocesser inom offentlig verksamhet. Meriterande är om du också erfarenhet av arbete med digitalt ärendehanteringssystem. Vi erbjuder dig ett arbete där det är lika viktigt att kunna arbeta självständigt som tillsammans med andra i grupp. Du har lätt för att prioritera och hantera flera olika arbetsuppgifter, liksom att själv strukturera ditt arbete. Du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift. Kunskap och engagemang inom kultur- och fritidsområdet är meriterande.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vikariat, tidsbegränsad anställning under perioden februari september 2022, med möjlighet till förlängning. Löpande urval. Intervjuer är planerade till tisdag 4 januari 09.00 12.00 och torsdag 13 januari 13.00 - 15.00. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-19

Referensnummer: A1072131


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-02-01

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna Reinhardt, Förvaltningschef Kultur och fritid

Telefon: 0340-88253


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 0723-58 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter