Sök

Elevassistent, Bläshammar skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bläshammar skola är en F-6 skola med omkring 300 elever. Skolan ligger norr om centrala Varberg i ett lugnt och lummigt område. På skolans fritidshem finns fyra avdelningar som har namnen Seglet, Båten, Havet och Fyren. Bläshammar skola är organiserad i årskursF-2 och årskurs 3-6. Bläshammar skolas arbete ska präglas av arbetsglädje, trygghet, ansvarstagande och kontinuitet. På skola arbetar cirka 45 personer. Det finns ett elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Inflytande och delaktighet är en viktig del av skolan verksamhet och det finns elevråd, klassråd, miljögrupp samt en Alla duger-grupp bestående av lärare och elevhälsa som aktivt arbetar för att förhindra och förebygga mobbing. Bläshammar skola har också en aktiv föräldraförening. Bläshammar skolas vision är En skola för alla och en skola som lägger grunden för ett livslångt lärande.


Arbetsuppgifter

Vi söker en elevassistent som i första hand kommer arbeta riktat mot en elev. Du kommer, tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget, finnas till hands under elevens hela skoldag. Arbetet innebär att stödja och leda en elev i behov av särskilt stöd med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att nå uppsatta mål och hjälpa till i de vardagliga situationer som annars kan vara svåra att hantera. Du som ingår i det här flexteamet ska använda dig av en tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi söker en elevassistent med erfarenhet och kunskap av att arbeta med TAKK och bildstöd. Du ska kunna ta eget ansvar för genomförande av undervisning utifrån planering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet, eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-14

Referensnummer: A1057744


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträde: Tillträde snarast

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Elin Johansson, Rektor

Telefon: +46734017069


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter