varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förskollärare, Bolmens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bolmens förskola är en kreativ förskola som arbetar med att utveckla utbildningen genom hög delaktighet och tydlig gemensam riktning. Bolmen är belägen i centrala Varberg. Vi har sex arbetslag på förskolan, varje arbetslag består av sex medarbetare. Vi delar upp barngruppen i mindre grupperingar för att säkerställa process och progression. Vi söker dig som är fokuserad och intresserad av att vara delaktig i att Bolmens förskola fortsätter att utvecklas. För att passa in på Bolmens förskola behöver du vara djärv, prestigelös, målmedveten och se möjligheter. .


Arbetsuppgifter

Vi arbetar utifrån ett projektinriktat arbetssätt, där respektive par följer lärprocessen och dokumenterar denna. Varje vecka har medarbetarna reflektionstid tillsammans i paret, då reflekterar de det kring barnens frågor, funderingar, aktiviteter och undersökande. Utifrån det förbereder de den fortsatta processen. Paret delger varje vecka dokumentation till vårdnadshavarna, kollegorna samt rektor. Genom att skapa många olika typer av lärmiljöer anser vi att barnen ges ökade förutsättningar för utmaningar, fascination och därigenom ökad möjlighet att "lära på sitt sätt". Vi arbetar för att se till att barnen får vara med om "det icke förväntade", förundras, upptäcka, förvånas, undersöka, utforska och lära nytt. Lärmiljön är lika viktig utomhus som inomhus, vi arbetar för att dessa skall mötas och komplettera varandra i utforskandet och lärandet. Vi hoppas du antar utmaningen och ser fram emot din ansökan och att du blir av vår nytänkande enhet!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Varbergs Kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-13

Referensnummer: A1026421


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-07-05

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Pia Ringborg, Rektor

Telefon: 0709-49 80 37


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter