Sök

Rehabsamordnare


Om arbetsplatsen

Varbergs omsorg är socialförvaltningens egen utförarverksamhet och har cirka 1300 medarbetare. Organisationen utför insatser inom områden som socialtjänst och funktionsnedsättning. Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vi söker två rehabsamordnare Är du beredd att anta utmaningen att främja hälsa och minska sjukfrånvaro inom den kommunala omsorgsorganisationen? Är du duktig på att stötta människor till positiv utveckling och ett hållbart arbetsliv? Har du intresse av rehabiliteringsprocessen och konkreta faktorer som skapar hälsa för individen i arbetet? Till två nyinrättade tjänster som rehabsamordnare söker vi nu dig som vill jobba som chefs- och medarbetarstöd i frågor som rör hälsa, sjukfrånvaro och rehabilitering. Tjänsterna fungerar som navet i ett projekt som syftar till att sänka sjukfrånvaron och öka hälsan hos medarbetare inom Socialförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Som rehabsamordnare arbetar du konsultativt mot medarbetare och chefer inom sjukskrivnings- och rehabiliteringsområdet. Fokus ligger på Varbergs Omsorg, som är Socialförvaltningens egen utförarorganisation. Du är ett stöd till chefer i kontakten med medarbetare som är eller riskerar att bli sjukskrivna, och i chefens ansvar för en strukturerad och effektiv rehabiliteringsprocess för enskilda medarbetare. Arbetet drivs operativt och kommer främst att riktas mot de verksamheter som har en hög sjukfrånvaro. Arbetet handlar om att - ha vägledande kontakt med medarbetare under pågående rehabilitering eller med hög andel korttidsfrånvaro och stötta i frågor om hälsa och ohälsa - stötta chefer i kontakten med medarbetare som riskerar längre sjukskrivning - stötta chefer i arbetet med att aktivt säkerställa att rehabiliteringsprocessen går framåt - samarbeta med HR-funktioner och Kommunhälsan i frågor rörande rehabilitering, hälsa och arbetsmiljö och vara en samordnande funktion i kontakten med både interna och externa aktörer - stötta kunskapsutveckling vad gäller rehabilitering, sjukskrivning och hälsa

Kvalifikationer

Vi söker dig som - är legitimerad sjuksköterska alternativt arbetsterapeut, fysioterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du är sjuksköterska. - har stort intresse av att arbeta med att förebygga sjukskrivning på individnivå - har kännedom om rehabiliteringsprocesser - har god struktur och planering, och lätt för att se hur arbetsuppgifter ska prioriteras i förhållande till syfte och mål - har ett konsultativt förhållningssätt och är bra på att fungera som bollplank och stöd - har god datorvana och förmåga att lära dig systemstöd av betydelse för arbetsområdet Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i din kompetens och har en god lyhördhet för chefernas behov av stöd inom rehabiliteringsområdet. Du är bra på att ta egna initiativ utifrån de behov du ser och får till dig. Du har en hög integritet och är mycket duktig på att samarbeta. Du förstår hur ditt arbete kopplar till andras arbetsuppgifter. Du är smidig, flexibel och stresstålig.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Referensnummer: Varbergs Omsorg 31/19


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidEller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Tillträde snarast.


Upplysningar

Josefin Alström, Avdelningschef

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-3580390


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter