varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Livräddare till Fästningsbadet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Drift - och anläggningsavdelningen är en avdelning på hamn- och gatuförvaltningen som arbetar med drift, skötsel och underhåll i enlighet med hamn- och gatunämndens ansvar. Inom hamn- och gatuförvaltningen har vi bland annat ansvar för de kommunala badplatserna i Varbergs kommun. Till sommaren öppnar vi åter upp Fästningsbadet, vårt bryggbad i centrala stan. Vi bemannar Fästningsbadet i centrala Varberg mellan kl. 10:00-18:00 dagligen hela sommaren (v25-v33) och söker nu dig som vill ha ett annorlunda och ansvarsfullt sommarjobb!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i team med andra livräddare och ser till att badet är en trygg plats där besökarna trivs och får en positiv upplevelse. Det handlar om allt från att plåstra om en besökare till att se till att ordningsregler följs. Du har koll på att anläggningen är i bra skick och förebygger risker för olycksfall. Vid olyckstillbud ska du kunna rädda personer ur vattnet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är minst 18 år vid anställningens början och som har god vattenvana och egen erfarenhet av havsbad. Tidigare erfarenhet av arbete med badbevakning, vattensport, livräddning som sport, vattengympainstruktör och service är meriterande. Som person är du engagerad, säkerhetsmedveten och har en god förmåga att kommunicera och ge förstklassig service. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, ordningsam, stresstålig, initiativrik och har god samarbetsförmåga. För anställning krävs att du har god fysik och klarar de sim- och dykprov som genomförs i samband med rekryteringen. https://svenskalivraddningssallskapet.se/utbildningar/poollivraddare


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Lön enligt överenskommelse och beroende på din tidigare erfarenhet. Om du inte redan har erbjuds du inför anställningen en 20-timmars poollivräddar-utbildning i bland annat hjärt-lungräddning med hjärtstartare, första hjälpen och vattenlivräddning. Utbildningen planeras att ske 13 maj till 16 maj och anpassas för arbete på Fästningsbadet och dess omgivning. Du får ett intyg från Svenska Livräddningssällskapet på avklarad utbildning som kan vara användbart även i framtiden. Totala antalet tjänster kan variera. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-04-20

Referensnummer: A1019709


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 5


Upplysningar

Jenny Bergström, Avdelningschef

Telefon: 070-836 23 17


Fackliga kontaktpersoner

Anders Tell Tel: 070-625 43 08


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter