Sök

HR-konsult


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun befinner sig i ett expansivt skede med stark tillvät och stora investeringar. Varbergs vision för framtiden är "Västkustens kreativa mittpunkt". Den övergripande inriktningen för alla medarbetare styrs av vår verksamhetsidé. Den säger att "vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar". Andra ledord är "hållbarhet och delaktighet". Personalkontoret är en del av kommunstyrelsens förvaltning. Kontoret består av tre avdelningar; personaladministrativ avdelning, kommunhälsa samt HR-avdelning. Till HR-avdelningen söker vi nu en ny medarbetare med inriktning chef- och ledningsstöd till några av våra förvaltningar. Förutom chef- och ledningsstöd har HR-avdelningen huvudansvar för att utveckla och stödja insatser kring de politiska målen och de strategiska inritkningarna inom arbetsgivarområdet.


Arbetsuppgifter

Som HR-konsult stödjer du hamn- och gatuförvaltningen, kommunstyrelsens förvaltning och miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i deras arbete med att leda och utveckla verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att * stödja cheferna på ett aktivt sätt och ge vägledning och stöd i hur olika frågor kan hanteras * utveckla, driva och samordna förvaltningarnas arbete med den strategiska inriktningen "kommunen som en attraktiv arbetsgivare" * tillämpa och implementera beslutade styr- och ledningsdokument inom det personalpolitiska området * bidra med sakkunskap inom områdena arbetsrättslig tillämpning, lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering samt jämställdhet och mångfald

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området, personalvetarprogrammet eller motsvarande. Vi tänker att du är en god lyssnar som har förmåga skapa goda samarbetsrelationer. Du har ett genuint intresse för den verksamhet du ska stödja och inger förtroende hos de du arbetar för genom att sätta dig in i och visa engagemang för deras arbete. Du är självständig och drivande men samtidigt angelägen om att finna lösningar tillsammans med andra. Du förmår driva och hålla igång många frågor samtidigt. Du skapar god struktur för ditt arbete men stimuleras också av att hantera oförutsedda händelser och frågeställningar. Du är mån om att arbeta med god kvalitet inom ditt ansvarsområde och härmed även fokus på detaljer och deadlines.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-21

Referensnummer: A848503


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Jan Hellkvist, Avdelningschef

Telefon: 0340-88214, 073-0628761


Inger Lena Petterson, HR-strateg

Telefon: 0340-88245


Ulla Reideman Herolf, HR-strateg

Telefon: 0340-88211


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter