Sök

Enhetschef Hälso- och sjukvårdsenheten


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef rapporterar du till verksamhetschef och du har resultat, personal- och ekonomiansvar för ditt arbetsområde. Du arbetsleder sjuksköterskor och uppdraget kräver att du behärskar att växla mellan verksamhetsnära och mer långsiktig och strategisk styrning. I uppdraget ingår också att delta i förvaltningens utvecklingsarbete gällande hälso- och sjukvårdsfrågor generellt och samverka såväl inom kommunen som med andra aktörer. Du ingår i hälso- och sjukvårdsenheten ledningsteam. Teamet består av fyra enhetschefer och en verksamhetsutvecklare och leds av en verksamhetschef.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning samt erfarenhet från ledande befattningar inom hälso- och sjukvårdsområdet är en förutsättning och vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet från kommunal hälso- och sjukvård. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att bedriva ett nytänkande ledarskap som präglas av visioner kombinerat med ett uthålligt och strategiskt tänkande. Du är prestigelös och kan skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. B-körkort krävs.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Referensnummer: A911122


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Snarast


Upplysningar

Kristina Kjellgren, Avdelningschef Socialförvaltningen

Telefon: 070-832 11 03


Fackliga kontaktpersoner

Suzanne Persson Tel: 070-269 71 82


Visions Expedition Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter