Sök

IT-koordinator, Håstensskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Håstensskolan är en skola för årskurs 6-9. Skolan ligger i Varbergs tätort och på ett område där det är nära till kommunens stora idrottsanläggningar och en nybyggd fritidsgård. Till våren är vi 392 elever på skolan. Vi jobbar i arbetslag som ansvarar för en årskurs om tre till fyra klasser. Skolan har ca 20 modersmål, förutom svenska, fördelat på 20% av elevunderlaget. Vårt fokusområde är språk och ett språkutvecklande arbetssätt i kombination med elevhälsoarbete på alla nivåer och ämnesdidaktik med variationsteorin som bas. Skolan är initialt byggd för 700 elever i början av 70-talet men byggnaden har genomgått en rad ombyggnationer då den tidigare fungerat som bl.a. F-9 skola. Nu är det bara årskurserna 6-9 på skolan och vi tilldelar varje årskurs en del av skolan för deras teoretiska undervisning. Skolan leds av två rektorer som tillsammans med sina lärare följer eleverna hela vägen upp till åk 9.


Arbetsuppgifter

Vi söker en IT-koordinator som jobbar med en elev i våra årskurser 6-9. Kontakt med hemmet kan förekomma samt att delta på möten rörande elever. Till uppdraget hör att tillsammans med hem, skola och elever skapa rutiner för att få en fungerande och trygg skolgång och nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Du finns tillgänglig på den tid som eleverna vistas i skolan. Under skoltid är du den trygghet som eleverna behöver för att kunna fungera i sociala sammanhang där den vistas. Du är med eleverna i klassrummet och stöttar lärare eller lärarlag i det sociala arbetet, mentorskapet och andra arbetsuppgifter som underlättar lektionsarbetet. Du jobbar mycket med samtal tillsammans med eleverna och använder dig av ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande samtidigt som du är en vuxen förebild. Tillsammans med eleverna finns du med i de flesta aktiviteter som eleverna har under skoldagen. Sammanfattningsvis jobbar du aktivt för och med eleverna tillsammans med lärarna utifrån den struktur, det inkluderande och omhändertagande förhållningssätt som är Håstensskolans signum. Arbetet är mångfasetterat och utmanande och därför letar vi efter en person som skall kunna verka både i den åtgärdande delen av elevhälsa-arbetet men också arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleven. Detta kommer du att göra i nära samarbete med skolans olika professioner i elevhälsoteamet och lärarna. Du kommer att jobba med: Tillsyn under och mellan lektioner Hjälpa till med IT-lösningar i klassrum Vara behjälplig för försäkringsärenden inom leasingavtalet för elevernas digitala resurs Vara behjälplig för elevernas lösenordshantering Vara behjälplig för beställningar och inköp av läromedel och material utifrån elever och lärares behov Stötta lärare och elever i den sociala kontakten och mentorskapet Vara behjälplig med tillsyn vid provsituationer Vid behov vikariera på skolan

Kvalifikationer

Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos eleverna. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt och lågaffektivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Erfarenhet av och kunskap om digitala hjälpmedel samt samtalsmetodik i det "svåra" samtalet är viktigt. Erfarenhet krävs och är meriterande. Pedagogisk utbildning eller utbildning som handledare är också meriterande Gymnasial utbildning från Barn och Fritid eller likvärdigt Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-12-08

Referensnummer: A918350


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en omfattning om 75-87,5% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Tillträde enl överenskommelse


Upplysningar

Örjan Johansson, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 072-151 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter