Sök

Sommarvikariat till Vård och Omsorg i Socialförvaltningen.


Om arbetsplatsen

Vill du ha ett sommarjobb som känns meningsfullt på riktigt? Hos oss kan du göra stor skillnad för andra och lära dig massor själv under tiden. Vi söker sommarvikarier till alla våra verksamheter i Socialförvaltningen inom vård och omsorg.


Arbetsuppgifter

Ett fritt arbete med varierade arbetstider, men framför allt ett jobb där du får betyda något för andra. Låter det som något för dig? Då kan du söka sommarjobbet redan nu! Din uppgift hos oss blir att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning, eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. Du får introduktion och utbildning, du blir snabbt en del av vår gemenskap och i början går du bredvid en erfaren kollega. Ditt arbete blir att finnas där för någon som behöver dig, för att underlätta och möjliggöra saker i vardagen som många av oss tar för givet. Det kan vara hjälp med att ta sig utomhus, komma till matbordet eller hälsa på sin bästa vän. Det kan vara att föreslå, ordna och följa med på aktiviteter som bio, bad, konsert eller sportevenemang. Vi skrattar ofta tillsammans och tröstar när det behövs. Det kan också handla om att ni lagar mat, städar eller går och handlar tillsammans. Du hjälper även till med på- och avklädning, hygien och toalettbesök. Du jobbar oftast i team, men när du känner dig trygg kommer det att finnas stunder då du arbetar själv. Om du arbetar som personlig assistent gäller detta större delen av tiden.

Kvalifikationer

Vilka krav ställer vi på våra vikarier? • Du bör vara över 18 år. • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera i tal och skrift med den du hjälper, samt anhöriga och arbetskamrater. • Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga kunder samt arbetskamrater. • Du behöver körkort i många av hemtjänstgrupperna och i vissa personliga assistansärenden. Vi tror också att du • är en självständig och ansvarsfull person som bidrar till en värdefull dag för den du hjälper • tycker om att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och ställer frågor när du undrar över något • har intresse för jobbet och tycker om att lära nytt • är positiv, professionell och trevlig i ditt bemötande • tycker om att arbeta både självständigt och i grupp Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, att du tycker om människor, är lyhörd, empatisk och ansvarsfull. Vid en eventuell anställning inom någon av våra barnverksamheter kommer vi begära in ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet skrivs på. Vi ser fram emot att träffa dig och berätta mer. Varmt välkommen med din ansökan!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-19

Referensnummer: Sommarvikariat 2023


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Heltid / deltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Enligt överenskommelse Löpande rekrytering

Antal tjänster: 20


Upplysningar

Rekrytering SOC,

Telefon: rekryteringSOC@varberg.se


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal, expeditionen Tel: 072-151 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter