Sök

Samordnare för informationssäkerhet


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun befinner sig i ett expansivt skede med stark tillväxt och stora investeringar. Varbergs Vision år 2025 "Västkustens kreativa mittpunkt innebär att vi skall sträva efter att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar i vårt dagliga arbete. Vi skall också präglas av hållbarhet och delaktighet som är viktiga ledord i kommunen. Vår vision skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. Kommunkansliet, som är en del av kommunstyrelsens förvaltning, stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda och samordna kommunens verksamheter. Vi ansvarar bland annat för kommunledningsstöd, nämndsadministration och inkludering. Här finns också central registratur, kommunarkiv och juristfunktion. Vår avdelning vill erbjuda en god arbetsmiljö där vi tillsammans arbetar för att utveckla kommunens verksamhet! Varbergs kommun förstärker inom området informationsförvaltning och inrättar en tjänst som samordnare för informationssäkerhet. Kanske är du den vi söker!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad informationssäkerhet. Du kommer att ansvara för att samordna kommunens informationssäkerhetsarbete i nära samverkan med våra olika verksamheter. Varbergs kommun har nyligen antagit en ny policy för informationssäkerhet. Din uppgift blir att bygga vidare och utveckla kommunens systematiska arbete med informationssäkerhet genom att implementera riktlinjer och ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer att delta vid klassning av system, som sakkunnig i upphandlingar och i olika utvecklingsprojekt såsom systeminföranden. Du ska också samordna det systematiska arbetet med dataskydd enligt GDPR och kommunens anpassning till NIS-direktivet. Tjänsten innefattar utvecklandet av en incidenthanteringsprocess och en rutin för rapportering till våra tillsynsmyndigheter. I Varbergs kommun ser vi att informationssäkerhet ska vara en naturlig del av verksamhetens processer. Du kommer därför att arbeta tillsammans med flera andra funktioner på olika avdelningar och förvaltningar som alla arbetar inom området informationsförvaltning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom relevant ämne till exempel förvaltningskunskap, juridik eller statsvetenskap. Utbildning i informations- eller it-säkerhet är självklart ett plus men du kan också ha förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeserfarenhet. Meriterande är om du är certifierad inom ISO27000. Du ska ha kunskap om relevant lagstiftning såsom kommunallag, offentlighets- och sekretesslag, förvaltningslag, GDPR samt NIS-direktivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du som söker denna tjänst är analytisk, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Som person är du initiativrik, drivande och kan konsten att engagera människor. Du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl både i tal och skrift.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-06-13

Referensnummer: A883018


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse


Upplysningar

Helena Lindvall, Kommunarkivarie

Telefon: 0340-883 26, 070-730 73 26


Kristina Hylander, Tf kanslichef

Telefon: 0340-884 26, 070-617 88 84


Fackliga kontaktpersoner

Lars-Åke Levin Tel: 076-148 82 08


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter