Sök

GIS-ingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som GIS-ingenjör kommer du att tillhöra avdelning geografisk information på stadsbyggnadskontoret. Kontoret har cirka 80 medarbetare och omfattar även lantmäteri, bygglov, kvalitet- och utveckling och planavdelning. Du kan läsa mer på varberg.se Avdelning geografisk information är kommunens geodatanod. Vi har spännande satsningar inom 3D, visualisering och Öppna data samt ambitioner med IoT. På avdelningen arbetar idag 20 personer varav 10 i mät-och kartgruppen och 10 i GIS-gruppen. Vi erbjuder dig en arbetsplats med högt i tak och gott klimat. Avdelningen är ett vasst team med höga ambitioner när det gäller teknikutveckling, geodata och webbkartor. Vi uppmuntrar varandra till att hitta innovativa och smarta lösningar! Vi arbetar med öppen källkod för databashantering (PostgreSQL och PostGIS) för serverhantering (Geoserver) och för webbkartor (Hajk). Stödprogram är främst FME, QGIS, AutoCAD och myCarta. Stadsbyggnadskontoret har ambitionen att vara i framkant av teknikutveckling och att kunna bidra med inspiration och kunskap till andra. Bra och robust IT-arkitektur är grundläggande för effektiv och automatiserad geodatahantering och därmed utveckling av våra omtyckta karttjänster. Vi vill nu förstärka GIS-gruppen med en GIS-ingenjör som har intresse, kompetens och erfarenhet av IT och databasintegration. Låter det intressant? Skicka in din ansökan senast den 10 december.


Arbetsuppgifter

Vi har precis börjat arbeta med Öppna data, först med fokus på geodata. Vi har märkt att detta påverkar vårt arbetssätt och dataflöde mycket. Arbetsuppgifterna kommer därför att vara av både utvecklande och förvaltande karaktär, och omfattar i huvudsak följande: • Att förse vår IT-miljö med bästa förutsättningar för god service åt användare av geo- och karttjänster. • Att ansvara för databashantering med fokus på GIS, geodata och öppna data. • Att utveckla och implementera systemintegrationer för att effektivt hantera dataflöden • Att i samverkan med samordnare av Öppna geodata ansvara för de tekniska delarna med API och datautbyte. Du kommer vara mer av en doer än en användare av geodata och GIS.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen har du arbetat några år inom IT-branschen som IT-arkitekt eller liknande. Eller så är du en erfaren systemutvecklare med intresse för geodata och är redo att ta nästa steg. Vi söker dig som har: • Utbildning inom IT, databaser eller relaterade områden • Bakgrund med djupare kunskap om databas- och systemintegration. Goda SQL-kunskaper • Erfarenhet av att arbeta med öppen källkod och kännedom om verktyg som FME för datahantering Det är meriterande om du har: • Certifieringar inom IT • Erfarenhet av containerteknik, karttillämpningar och öppna data • Erfarenhet av de program och tekniker vi använder Vi söker dig som är nyfiken, social och kan arbeta både självständigt och i team. Du tycker om att arbeta med ny teknik och bidrar med kreativa idéer. Du har stor vana att lösa problem och formulera förslag på förbättringar. Du har också god kommunikativ förmåga. Vi ser även att du har ett stort engagemang för att utveckla din och gruppens kompetens och arbetsmetoder. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till avdelningens goda arbetsklimat. Om du känner att du passar in på detta, så kan vi utlova ett spännande och utmanande jobb i en organisation där du är med och bidrar till att göra Varberg till världens bästa Varberg!


Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-12-10

Referensnummer: C165163


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Karin Fridstrand, Avdelningschef geografisk information

Telefon: 0340-69 79 05


Fackliga kontaktpersoner

Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter