Sök

Redovisningsekonom, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola. Antalet anställda är drygt 2 400 och budgetomslutningen för 2021 är cirka 1 500 mnkr.


Arbetsuppgifter

Vi är ett härligt team som söker en ny stjärna. Är du ekonom med intresse för förskola- och grundskola, lokalfrågor och tycker om att arbeta med budget, uppföljning och redovisning? Vill du vara med och arbeta för att verksamhetens resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt? I sådana fall kan detta vara tjänster för dig. Förskole- och grundskoleförvaltningen söker nu en ny ekonom. Tjänsten innebär ett nära samarbete med cheferna i vår verksamhet och övriga ekonomer i ekonomiteamet för att samordna och utveckla gemensamma effektiva modeller och rutiner för verksamheten. I uppdraget ingår bland annat löpande arbete med budgetering, uppföljning, bokslut och analyser för att stödja och vara ekonomisk rådgivare åt verksamhetens chefer.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet. Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet med tyngdpunkt på Excel. Har du erfarenhet av Hypergene är det en fördel. Vi söker dig med ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du utgår från helheten och har förmågan att fokusera på väsentligheter för att göra ekonomiuppföljningen enkel, intressant och kvalitativ. En stor fördel är om du har pedagogisk förmåga. Som person är du analytisk och tar initiativ som visar på nya möjligheter utifrån verksamhetens förutsättningar. Vi värdesätter att du är serviceinriktad, förändringsbenägen, drivande, kreativ, tar ansvar och är van vid självständigt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, god prioriteringsförmåga, har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift samt goda datakunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. De inledande intervjuerna kommer ske under vecka 34. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

De inledande intervjuerna kommer ske under vecka 34. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-12

Referensnummer: A1142242


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 60-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-09-01

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Charlotta Sandahl Edemyr, Avdelningschef Ekonomi och Lokaler

Telefon: 0703418281


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter