Sök

Förskollärare, Stenåsa förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Stenåsa förskola ligger i centrala Varberg med närhet till både skog och äng. Förskolan har fyra hemvister och en stor varierad gård som främjar barnens viktigaste upplevelse - leken! På förskolan arbetar vi tillsammans för att erbjuda en spännande lärmiljö både inom- och utomhus. På Stenåsa förskola har vi ett gott samarbete och hos oss är det viktigt att alla får utveckla sin kompetens i ett kollegialt lärande. Alla behövs och alla är viktiga aktörer på vår förskola och i vårt team.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Stenåsa förskola arbetar du i par tillsammans med en barnskötare. Du ingår också i ett storarbetslag tillsammans med ytterligare en förskollärare och barnskötare. Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för den pedagogiska verksamheten, planering, genomförande och utvärdering kopplat till Lpfö18. Hos oss fyller alla pedagoger en viktig roll för utvecklingen av verksamheten. Som person är du lösningsinriktad, positiv, flexibel, lyhörd och trygg i ditt uppdrag som förskollärare. Du arbetar för att varje barn ska få chans att utveckla sina förmågor och på så vis skapa grunden för ett livslångt lärande. Att du har ett lågaffektivt bemötande och kunskaper i TAKK och språkutveckling ser vi som meriterande. Du agerar medupptäckare och utforskar tillsammans med barnen. Du har förmågan att skapa förtroendefulla relationer och kan anpassa dig efter barngruppens behov genom ett positivt, lösningsinriktat och inkluderande förhållningssätt. Du har även kunskaper om NPF. Stenåsa förskola har ett nära samarbete med Karlbergs förskola och vi har även nätverk med andra närliggande förskolor. Hos oss är det viktigt att alla får utveckla sin kompetens i ett kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Det är meriterande om du har kunskaper om NPF, TAKK och lågaffektivt bemötande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-11-22

Referensnummer: A1257920


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2024-01-05

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefine Claesson, Rektor

Telefon: 076-6107517


Fackliga kontaktpersoner

Sveriges Lärare Tel: 0721-51 73 78 / 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter