Sök

Controller med stort verksamhetsfokus


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Samhällsbyggandet i Varberg står inför mycket spännande och omfattande utmaningar. Vi hoppas att Du är intresserad av att bidra med din erfarenhet och kompetens! Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både de stora samhällsbyggnadsprojekten och i löpande grön-, trafik- och infrastrukturfrågor. På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. I både stort och smått arbetar vi efter kommunens övergripande vision att Varberg ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. Vi söker nu dig som vill arbeta tillsammans med kompetenta och intresserade kollegor, näringsliv och boende i ett växande och trevligt Varberg. Som controller på förvaltningen kommer du tillhöra ekonomi- och administrationsavdelningen som består av avdelningschef, ekonom, nämndsekreterare och fyra administratörer. Du kommer dock att arbeta tillsammans med övriga avdelningar på förvaltningen, med ett särskilt fokus på projektverksamheten.


Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med ekonomisk uppföljning, redovisning och ekonomistyrning. En stor del av tjänsten innebär att arbeta med projektuppföljning. Förvaltningen har en omfattande projektportfölj och ditt uppdrag är att bistå projektchef och projektledare i den ekonomiska uppföljningen. Du kommer även att vara superanvändare i förvaltningens nyinförskaffade projektverktyg. Utöver projektuppföljning innebär tjänsten arbete med sedvanliga controlleruppgifter så som redovisning och ekonomistyrning. Du kommer även vara involverad i arbetet med nämndens driftbudget samt arbetet med intern styrning och kontroll. Förvaltningen arbetar i ekonomisystemet Visma Redovisning och Reskontra, beslutsstödsystemet Hypergene, projektverktyget Canea och tidrapporteringssystenmet Timekeeper.

Kvalifikationer

Du har för uppdraget relevant högskoleutbildning och erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation, från teknisk verksamhet och/eller att ha arbetat med projektuppföljning. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i office-paketet med tyngdpunkt på excel. För tjänsten är det även viktigt med god skriftlig förmåga då tjänsten kan innebära att skriva ärenden till nämnd. Du är pedagogisk, analytisk och kvalitetsmedveten. Vidare är det viktigt med ett stort driv, engagemang och en genuin vilja att förstå verksamheten. Vi tror att du är jordnära, flexibel, noggrann, lösningsorienterad och självständig i ditt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta med olika parter. Förvaltningarna anser att mångfald bland våra medarbetare bidrar till att utveckla såväl vår verksamhet som gemenskapen på arbetsplatsen.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-03

Referensnummer: A1052076


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse. Vid rekryteringen kommer urvalsprocessen ske fortlöpande, från och med att den första ansökan inkommer.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Joakim Malmberg, Avdelningschef

Telefon: 072-983 71 70


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via Varberg Direkt Tel: 0340-88 000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter