Sök

Vikarierande Enhetschef till vuxen och familj


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Föräldravikariat som enhetschef för Samuels väg och Vidarsgränd i Varberg. Samuels väg 5 i Tvååker är ett korttidsboende för barn som har beviljats korttidsvistelse utifrån lagen LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Vidars öppnas till våren 2022 och kommer att erbjuda korttidstillsyn för skolungdomar. Det kan även bli aktuellt med korttidsvistelse för ungdomar längre fram.


Arbetsuppgifter

Enhetschefsrollen innebär att du har resultat, personal- och ekonomiansvar för ditt arbetsområde. Du kommer att leda och utveckla verksamheten utifrån de behov som finns. Du ansvara också för att följa upp kvaliteten på de tjänster vi erbjuder samt att arbeta med ständiga förbättringar av verksamhetens innehåll och arbetssätt. Du har ett utpräglat och synligt kundfokus i ditt ledarskap. Ledarskapet förutsätter att du har förmåga att stimulera, engagera och motivera medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. Du ger stöd, har integritet samt kan och vill uppmuntra till delaktighet och kreativitet. Som chef hos oss är du en självklar företrädare för Varbergs kommun och en del i att leda socialförvaltningen framåt.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning såsom programmet för social omsorg, socionom eller annan högskoleutbildning motsvarande minst 200 högskolepoäng eller det som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Du ska ha ledarerfarenhet från vård- och omsorg eller hälso- och sjukvård, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Vidare ska du ha lätt för att tänka nytt och strategiskt. Personliga egenskaper vi värdesätter är engagemang, tydlighet, struktur, samarbetsförmåga och lösningsfokus. I din ansökan vill vi att du beskriver vad du anser dig kunna bidra med för kunskap och erfarenhet samt vilka styrkor du har som chef. Vi förutsätter att du kommunicerar på god svenska, både muntligt och skriftligt. Erfarenhet av arbete i LSS verksamhet för barn och ungdomar är meriterande. Om du erbjuds anställning som enhetschef är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder ikraft. Personlig lämplighet är av stor vikt. B-körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-17

Referensnummer: Varbergs Omsorg 1/22


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar.

Tillträdesdatum: 2022-05-02

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Åsa Briggert, Verksamhetschef

Telefon: 070-699 26 08


Fackliga kontaktpersoner

Andreas Ålenius Täckholm Tel: 072-1516142


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter