Sök

Arkivassistent


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Tjänsten som arkivassistent är placerad på kommunkansliet som tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Här arbetar förutom kommunarkivarie även bland annat registrator, kommunjurister, utvecklingsledare och informationssäkerhetsstrateg. Kommunarkivet ansvarar för kommunens fysiska och digitala arkiv. På kommunarkivet kommer du att arbeta tillsammans med kommunarkivarien. I Varbergs kommun pågår mycket arbete med att utveckla vår informationsförvaltning och det finns ett stort behov av stöd i arbetet med digitalisering och verksamhetsutveckling. Denna tjänst innefattar såväl traditionella arkivfrågor som modern informationsförvaltning och digitalt bevarande.


Arbetsuppgifter

Som arkivassistent i Varbergs kommun arbetar du med många varierande arbetsuppgifter som alla syftar till att verka för en god och hållbar informationsförvaltning i hela kommunen. Du är ett stöd för kommunarkivarien i fråga om att ta hand om den dagliga skötseln av kommunarkivet. Detta innebär bland annat att lämna ut allmänna handlingar ur arkivet, vara behjälplig i större eller mindre ordningsarbeten, både när det kommer till pappersarkiv som till digitalt arkiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med i det fortsatta utvecklingsarbetet av verksamheten inför framtidens utmaningar. Du har ett intresse för offentlig förvaltning och samhällsfrågor. Du värnar vår demokrati och med det en öppen och effektiv offentlig förvaltning. Vi söker dig som har minst en gymnasial utbildning, helst ser vi dock att du har någon form av relevant eftergymnasial utbildning i din ryggsäck. Du är serviceinriktad, noggrann, strukturerad och mån om att ditt arbete utförs korrekt. Du har förmåga att ha fokus på detaljer och följer upp ditt arbete för att säkerställa att det håller hög kvalitet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-14

Referensnummer: A1058350


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 50%

Tillträdesdatum: 2021-11-01

Tillträde: Löpande rekrytering och tillträde så snart som möjligt.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Winnfors, Kanslichef

Telefon: 073-247 43 20


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby Tel: 072-963 27 72


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter