Sök

Administratör till Peder Skrivares skola i Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Vi söker en kvalificerad administratör med kompetens att utföra processanalyser och mindre utredningsuppdrag. Anställningen är organisatoriskt placerad i verksamhetsstödet vid Peder Skrivares gymnasieskola under ledning av administrativ chef. Utöver nedanstående arbetsuppgifter kan administrativ chef komma att tilldela olika typer av utredningsuppdrag. Arbetsuppgifterna är uppdelade i två huvudområden: 1. Ansvarig för den ekonomiska och juridiska uppföljningen när elever folkbokförda i Varberg läser sin gymnasieutbildning i en annan kommun och elever folkbokförd i andra kommuner läser vid PS, den så kallade interkommunala ersättningen. 2. Ansvarig för elevadministration som innebär att hantera komplexa datamängder i de olika processerna under elevernas studiegång från antagning till vårterminsavslut. I det arbetet ingår också kontakt med andra myndigheter såsom CNS, SCB och UHR och att bistå rektor/er och lärare med olika typer av underlag för analyser inför olika beslut. Samtliga arbetsuppgifter utförs i enlighet med gällande lagar, rutiner och regelverk och det ingår att medverka i utvecklingen av processer och rutiner för en effektiv administration med hög kvalitet och rättssäkerhet. Arbetsuppgifterna är av skiftande komplexitet/svårighetsgrad, vilket betyder att du kan förvänta dig att arbeta både med betydande utmaningar såsom processanalyser och utredningar och med enkla rutinärenden.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med till exempel inriktning offentlig administration, ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska vara bekväm med att i olika lagrum och regelverk eftersöka vad som gäller för dina arbetsområden och bevakar om det sker nyheter eller förändringar som påverkar skolans arbetssätt. Du tar ansvar för att tillhandahålla relevant dokumentation och att hålla den uppdaterad. Du ska kunna formulera dig mycket väl i tal och i skrift både för kortare korrespondens och längre utredningar. Det är ett arbete där det uppstår arbetstoppar och arbete mot deadlines. Det kräver förmåga att förstå vilka prioriteringar som behövs göras. Du är drivande och identifierar utvecklingsområden och tar initiativ till insatser för förändringar och förbättringar samt vågar utmana till utveckling och enkelhet utifrån uppkomna behov och krav. Då anställningen innebär mycket självständigt arbete är det viktigt att du är ansvarstagande och strukturerad och har synnerligen god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kvalitetsmedveten och har ett lösningsfokuserat arbetssätt utan att ge avkall på ditt ansvar som företrädare för en kommunal verksamhet och därmed som myndighetsperson. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd för hela verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-20

Referensnummer: A1058309


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-01-10

Tillträde: Efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anna-Karin Ingelström, Enhetschef

Telefon: 070-1492359


Fackliga kontaktpersoner

Carina Reinholdsson Persson Tel: 0340-88432


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter